TFF'den flaş Lucescu açıklaması

​TFF'den flaş Lucescu açıklaması
​TFF'den flaş Lucescu açıklaması

TFF Başkanvekili ve Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ali Dürüst, A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu'yla ilgili konuştu.

Romanya ve Arnavutluk maçlarında oynanan kötü futbol ve alınan yenilgilerin ardından Milli Takım'da geleceği tartışılan Lucescu'yla ilgili TFF'den açıklama geldi.

TFF Başkanvekili ve Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ali Dürüst, yaptığı açıklamada; "Lucescu'nun gönderilmesi gündemimizde yok" dedi.

Romanya ve Arnavutluk maçlarında alınan skorların kendilerini de üzdüğünü dile getiren Ali Dürüst, sonuçta bunların hazırlık karşılaşması olduğunu belirtti ve şunları dile getirdi: "Lucescu'nun sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmuyor ama zaten yolları ayırmak gibi bir düşüncede de değiliz."

TFF'nin dün Lucescu ile görüşme yaptığı iddialarını da yalanlayan Ali Dürüst, "Böyle bir görüşme olmadı. Lucescu'nun çalışma ofisi zaten Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde. Kendisi orada kalıyor. Sürekli orada." ifadelerini kullandı.

GELECEK VADEDEN OYUNCULAR

Alt liglerde gelecek vadeden oyuncularla ilgili çalışmaların olduğunu belirten Ali Dürüst şöyle konuştu:

  • "TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki gelecek vadeden oyuncularla ilgili çalışmalar yapılacak. Lucescu, teknik direktörlerle bir toplantı gerçekleştirip, önümüzdeki günlerde yapacağımız uygulamalarla ilgili bilgi verecek. Kamuoyuyla da paylaşılacaktır. Genç yeteneklerin belirlenip, bir araya toplanıp, özel ilgilenilmesi planlanıyor. Bu konuda da teknik direktörler ve altyapı hocalarıyla çalışılacak."

Hazırlık maçlarının amacının genç oyuncuların durumunu görmek olduğunu söyleyen Ali Dürüst;

  • "Hazırlık maçlarının amacı, genç oyunculara forma şansı verip, durumlarını görmekti. Tabii ki genç futbolcularla da olsa kazanmak için sahaya çıkılıyor ancak bu tip özel müsabakalara böyle bakmak gerekir. Hem gençleri hem de tecrübelileri bir araya getirebilmek için, bu tip maçlara ihtiyaç var. Gerekli sonuçları çıkarıp, yolumuza devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.