Göztepe - Altay maçının faturası kesildi

Türkiye Futbol Federasyonu
Türkiye Futbol Federasyonu

Tribün olayları yüzünden 22. dakikada tatil edilen Göztepe-Altay derbisinin faturası iki İzmir ekibine de ağır oldu.

Spor Toto 1'inci Lig'in 15. haftasında 27 Kasım Pazar akşamı Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan ve 22. dakikada tatil edilen Göztepe-Altay derbisinin faturası iki kulübe de ağır oldu.

  • Tribün holiganlığı nedeniyle tamamlanamayan maçla ilgili toplantı yapan Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, iki takımı da hükmen mağlup ilan etti. Bu karar, Türk futbol tarihinde bir ilk olarak tarihe geçti.

Kararları öğrenen İzmir'in iki köklü kulübü, taraftarları yüzünden tarihi cezalar aldı.

Altay tribünlerinden atılan işaret fişeğinin Göztepeli futbolsever Mehmet Çakır'ın yüzüne isabet etmesiyle başlayan, ardından bir Göztepe taraftarının sahaya atlayarak söktüğü korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim'e saldırmasıyla devam eden olaylar sonucunda derbi 22. dakikada tatil edilirken, hem Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu hem de TFF yönetimi kulüplere ağır cezalar kesti. Maçın yarıda kalmasının ardından ilk olarak PFDK, Altay'a 6 maç, Göztepe'ye ise 4 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

6'ya karşı 9'la hükmen mağlup

TFF yönetim kurulu tamamlanamayan maç ile ilgili dün bir toplantı gerçekleştirdi. Saatler süren görüşmede taraftarlarının şiddeti yüzünden hem ev sahibi Göztepe hem de misafir Altay hükmen mağlup ilan edildi.

  • Yönetim kurulu üyelerinin 9'u hükmen mağlubiyet kararı verirken, 6 yöneticinin ise maçın yeniden oynanması şeklinde görüş bildirdiği öğrenildi.

Toplantıdan oy çokluğu ile iki takıma da hükmen mağlubiyet kararı çıkarken, Göztepe ve Altay'ın puanlarının silinmesi kararı ise Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na bırakıldı. Puan tenzimlerinin önümüzdeki hafta içinde netleşeceği eksi averaj durumunun olup olmayacağının da belirleneceği kaydedildi. Hükmen mağlubiyet kararları sonrası PFDK'nın iki takımın da 3'er puanını silme ihtimali olduğu öğrenildi.