TFF'nin yabancı sınırı kararı

TFF, yabancı kuralını açıkladı
TFF, yabancı kuralını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni başkan Mehmet Büyükekşi öncülüğünde ilk kez toplanarak yabancı sınırı kuralını karara bağladı. Buna göre, yeni sezonda yabancı kuralı 8+6 olacak.

16 Haziran'da Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçilen Mehmet Büyükekşi, yabancı kuralıyla ilgili olarak "Kulüplere rağmen bir karar almayacağız." demişti. Büyükekşi, dediğini yaptı ve kural şimdilik kulüplerin istediği şekilde devam edecek.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Mehmet Büyükekşi başkanlığında ilk kez toplanan yönetim kurulunun aldığı kararlar duyuruldu. Buna göre, normalde 8+3'ten 7+4'e düşmesi gereken yabancı sınırı kuralı, 8+6 şeklinde revize edildi. Ek olarak, kulüplere 21 yaş altında 3 yabancı transferi yapma hakkı da verildi. Yani, yeni sezonda geniş kadroda 17 yabancı futbolcu olabilecek.

  • İşte TFF'nin kararları:
  • - Yabancı kuralı 8+6 şeklinde devam edecek
  • - Maç kadrosunda en fazla 14, sahada aynı anda en fazla 8 yabancı futbolcu olacak
  • - 14 yabancıya ek olarak, 21 yaşından küçük ve ülkesinin milli takımında (u14 dâhil) en az 10 maça çıkan 3 futbolcu kadroda bulunabilecek
  • - TFF 1. Lig'de geniş kadroda 8, maç kadrosunda 7, sahada en fazla 5 yabancı futbolcu bulunabilecek

Harcama limitli sapma payı açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu 20 Haziran'da açıklanacak takım harcama limitleriyle ilgili sapma payını da duyurdu. Buna göre takımlar, kendileri için belirlenen harcama limitini yüzde 40'a kadar aşma hakkına sahip olacak.

2022-2023 sezonu için açıklanacak takım harcama limitlerinde, sapma oranı %40 olacak