Thomas Tuchel'in Galatasaray'a kızgınlığının nedeni belli oldu

​Thomas Tuchel
​Thomas Tuchel

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel'in Galatasaray'ı reddettiği haberleri Alman basınında geniş yankı buldu. Galatasaraylı taraftarların Thomas Tuchel öfkesinin kaynağının bu olduğu vurgulandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih-Kopenhag maçı sonrası Alman devini eleştirmişti.

Okan Buruk 0-0 biten maç sonrası "Bayern Münih’in Kopenhag'a puan vermesi hayal kırıklığı oluşturdu. Bayern ilk defa rotasyon yaptı ve maç içerisinde de çok kazanmak istiyormuş gibi bir oyun sergilemedi." ifadelerini kullanmıştı.

Buruk'un bu sözleri Alman basınında geniş yankı bulurken, ülke basınındaki haberlerde Galatasaraylı taraftarların Thomas Tuchel öfkesine değinildi.

Öte yandan Galatasaraylıların Thomas Tuchel kızgınlığının sadece Kopenhag maçından kaynaklı olmadığı vurgulandı.

9 yıl öncesine dayanıyor

Alman basınında yer alan habere göre; Galatasaraylı taraftarların Thomas Tuchel öfkesi 2014 yılına dayanıyor.

Haberde 9 yıl önce Galatasaray'ın takımın başına Thomas Tuchel'i getirmek istediği belirtildi.

Aynı dönemde Joachim Löw ve Ottmar Hitzfeld gibi Alman teknik direktörlerin de Galatasaray'ın gündeminde olduğu aktarıldı.

Yine haberde Thomas Tuchel'in Galatasaray'ın ilgisine kayıtsız kalmadığı ve menajerini müzakereler için Türkiye'ye gönderdiği kaydedildi.

  • Buna karşın Thomas Tuchel'in birden pazarlık masasından kalktığı ve o dönem Mainz'den Borussia Dortmund'a geçip Jürgen Klopp'un halefi olduğu hatırlatıldı.