Tomas Hubocan resmen Trabzonspor'da

Tomas Hubocan resmen Trabzonspor'da​
Tomas Hubocan resmen Trabzonspor'da​

Transfer döneminin kapanmasına az bir süre kala Trabzonspor'dan KAP'a bildirim geldi. Bordo-Mavililer, Tomas Hubocan ve kulübü ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Trabzonspor sonunda stoperine kavuşuyor. Uzun süredir Serdar Taşçı'nın transferi için uğraş veren Karadeniz ekibi, bu transferin bir türlü gerçekleşmemesi sebebiyle Marsilya'nın 31 yaşındaki Slovak stoperi Tomas Hubocan ile anlaşmaya vardı.

Defans oyuncusunun kiralanması konusunda kulübü Marsilya ile de el sıkışan Trabzonspor yönetimi, bu transferi KAP'a bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Profesyonel futbolcu Tomas Hubocan’ın kulübümüze geçici transferi konusunda, Olympique De Marseille ve futbolcu ile görüşmelere başlanmıştır."

Trabzonspor'un transferini planladığı 31 yaşındaki oyuncu, ülkesinin MSK Zilina ve Zlate Moravce takımlarında oynadıktan sonra Rusya'nın Zenit ile Dinamo Moskova ekiplerinde forma giydi. Hubocan, son olarak Marsilya'nın kadrosunda yer aldı.

Trabzonspor'un diğer Slovak futbolcuları Durica, Bero ve Kucka'nın da bu transferde büyük rol oynadığı belirtiliyor. Ayrıca Hubocan'ın sözleşmesinde 2 milyon Euro'ya satın alma opsiyonu da olacağı belirtildi. Hubocan transferinde bir problem çıkması halinde Napoli'nin stoperi Vlad Chiriches ile de görüşen yönetim, Hubocan transferinin neticelenmesiyle Chiriches'ten vazgeçti.

Öte yandan orta sahaya hücumcu bir futbolcu almak isteyen Trabzonspor'da başkan Muharrem Usta, önceki gün Zlatko Junuzovic transferini bitirmek için Almanya'nın yolunu tutmuştu. Ancak Werder Bremen'in görüşmeleri ağırdan alması nedeniyle bu transferde henüz bir sonuç alınamadı.