Trabzonspor için şanssız kura

Trabzonspor, Konferans Ligi play-off turunda Roma ile eşleşti.
Trabzonspor, Konferans Ligi play-off turunda Roma ile eşleşti.

Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Fenerbahçe ve Galatasaray ile, Konferans Ligi'nde mücadele edecek Trabzonspor ve Sivasspor'un rakipleri belli oldu. Temsilcilerimizden en zorlu kurayı Trabzonspor çekti.

Bu sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Galatasaray, Konferans Ligi'nde de Trabzonspor ve Sivasspor temsil edecek. 4 takımımızın rakipleri ve muhtemel rakipleri belli oldu. Trabzonspor, muhtemel rakiplerden en fazla katsayı puanına sahip İtalyan devi Roma'yı çekti. Bordo-mavililer, Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Molde'yi geçerse, gruplara kalmak için Roma ile karşılaşacak.

Fenerbahçe tek eleme oynayacak

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne play-off turundan başlayacak. Sarı lacivertliler, Netfçi Bakü-Helsinki eşleşmesinin galibiyle play-off'ta karşılaşacak. Maçlar 19 ve 26 Ağustos'ta oynanacak.

Galatasaray'a önce St. Johnstone, sonra Randers

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda PSV'ye elenen Galatasaray, yoluna Avrupa Ligi'nde devam ediyor. Sarı-kırmızılılar gruplara kalmak için 2 ön eleme oynamak zorunda. Temsilcimizin 3. ön elemedeki rakibi, İskoç takımı St. Johnstone. Galatasaray turu geçtiği takdirde ise Danimarka'nın Randers takımıyla karşılaşacak. Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme maçları 5-12 Ağustos'ta, play-off turu ise 19-26 Ağustos'ta oynanacak. Galatasaray, St. Johnstone'u eleyemezse, Konferans Ligi play-off turunda Vojvodina - LASK eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Trabzonspor'un şanssızlığı

Yeni sezon öncesi 'En hazır takım' yorumları yapılan, kadrosuna Hamsik, Gervinho, Bruno Peres ve Dorukhan Toköz gibi isimleri katan Trabzonspor, Konferans Ligi'nde kötü bir kura çekti. 3. ön elemede Molde ile karşılaşacak bordo mavililer, turu geçtiği takdirde Jose Mourinho yönetimindeki İtalyan devi Roma'ya rakip olacak. Roma, Trabzonspor'un muhtemel rakipleri arasında en yüksek katsayı puanına sahip takımdı.

Sivasspor'un rakibi de belli oldu

Konferans Ligi'nde ülkemizi temsil edecek bir diğer takım da Sivasspor... Kırmızı beyazlılar, 3. ön eleme turunda Gürcistan'un Dinamo Batum takımıyla karşılaşacak. Sivasspor turu geçerse, play-off'ta Lokomotiv Plovdiv (Bulgaristan) / Kopenhag (Danimarka) eşleşmesinin galibiyle gruplara kalmak için mücadele verecek.

Konferans Ligi'nde 3. ön eleme turu maçları 5-12 Ağustos, play-off ise 19-26 Ağustos tarihlerinde oynanacak.