Trabzonspor Kongresi'nden yönetime şike ihtarı

Tranzonspor kongresi yönetime ihtar verdi
Tranzonspor kongresi yönetime ihtar verdi

Trabzonspor kongre üyeleri şike konusunda yönetimi uyardı. Kongre, 2010-2011 sezonunda yaşanan şike ve teşvik olayları sonrasında yönetimin Avrupa'da lobi oluşturma sözünü unutması halinde davacı olacağını belirtti.

Trabzonspor'da kongre üyeleri harekete geçti. Bordo mavili takımın 2010-2011 sezonunda yaşanan şike ve teşvik olayları sonrasında başlayan süreç son olarak FİFA'ya kadar uzanmıştı. FİFA'ya yapılan başvurunun önemi sebebiyle Avrupa'da kamuoyu oluşturmak gerekiyordu. Bunun için yapılması gereken lobi çalışması ile alakalı olarak Başkan Muharrem Usta'nın söz vermesine rağmen henüz bir adım atılmaması sebebiyle bordo mavili takımın kongre üyeleri konuyla alakalı harekete geçti.

Trabzonspor yönetimine noter aracılığı ile ihtarname gönderen kongre üyeleri, yönetimin geçen süre zarfında şike mücadelesinde gerekli adımları atmadığını belirterek; Avrupa'da lobi çalışmasının yapılmaması halinde uğranacak zarardan bordo mavili kulübün yöneticilerinin sorumlu tutulacağını duyurdular.

Noter üzerinden gönderilen ihtarnameye göre Trabzonspor, FİFA'daki şike davasından beklenen sonucu alamaması halinde; Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında temsil ettikleri tüzel kişilik olan Trabzonspor'a karşı sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirmedikleri, halkla ilişkiler ve lobi faaliyetleri organize etmedikleri için maddi manevi zarara uğrattıkları gerekçesiyle mahkeme yolu açılacak.

Kongre üyelerinin konuyla ilgili noter aracılığıyla yönetime gönderdikleri ihtarname;