Trabzonspor, maça çıkmadan şampiyon olabilir

Trabzonspor, maça çıkmadan şampiyon olabilir
Trabzonspor, maça çıkmadan şampiyon olabilir

Spor Toto Süper Lig’in kalan haftalarında 1 puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek Trabzonspor, 35. haftada oynanacak maçta Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi halinde Antalyaspor maçına şampiyon olarak çıkacak.

Spor Toto Süper Lig’de, 76 puanla lider durumda bulunan Trabzonspor, şampiyonluk için gün sayıyor. En yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasında 11 puanlık fark bulunan bordo-mavililere kalan 4 haftada 1 puan yetecek.

Trabzonspor'un 30 Nisan Cumartesi günü sahasında oynayacağı Antalyaspor maçına şampiyon olarak çıkma ihtimali bulunuyor. 29 Nisan Cuma günü sahasında Gaziantep FK’yi ağırlayacak Fenerbahçe, rakibi karşısında puan ya da puanlar kaybetmesi halinde Trabzonspor, şampiyonluğunu ilan edecek.

Diğer ihtimaller

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi yenerse, Trabzonspor şampiyonluk için Antalyaspor karşısında en az beraberlik almak zorunda. Bordo mavililer kaybettiği takdirde ise puan farkı 8'e düşecek ve şampiyonluk en az 1 hafta daha ertelenecek. 35. haftada Fenerbahçe'nin kazanıp Trabzonspor'un kaybetmesi halinde, bordo mavililer 36. haftada Hatayspor deplasmanına şampiyonluk için çıkacak ve Fenerbahçe maçının skorundan bağımsız olarak 1 puan alması yeterli olacak.