Trabzonspor'a büyük şok!

​Trabzonspor'a büyük şok!
​Trabzonspor'a büyük şok!

FIBA, Trabzonspor'un başvurusunu önce kabul etti, daha sonra reddetti.

FIBA EuropeCup'ta mücadele etmek için başvuran Trabzonspor Medical Park ve Demir İnşaat Büyükçekmece basketbol takımlarının kısa bir süre önce organizasyona kabul edildikleri açıklanmıştı. Bugün yaşanan bir gelişme üzerine FIBA, bu 2 takımı yoğun katılım nedeniyle reddettiğini açıkladı!

Kulüpler tepkili

Bu tavır Trabzonspor ve Büyükçekmece camiası tarafından büyük tepki çekerken, özellikle basketbol severler FIBA Avrupa başkanı Turgay Demirel'i suçlayan yorumlar yaptılar. Trabzonspor ve Demir İnşaat Büyükçekmece, FIBA'nın kararını değiştirmesi için önümüzdeki günlerde harekete geçecek ve 3 Temmuz'daki kura çekiminden önce bir sonuç almaya çalışacak. Turgay Demirel'in başkanı olduğu FIBA Avrupa'nın davranışı iki kulübün de tepkisine yol açtı.

"Camianın prestijiyle oynadılar!"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzonspor Medical Park Basketbol Takımı Başkanı Abiş Hopikoğlu, FIBA'nın yaklaşımını yakışıksız bulduğunu ve hatalarından döneceklerine inandığını söyledi. Abiş Hopikoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Biz FIBA'dan turnuvaya katılmak için davetiye aldık, biz de olumlu cevap verdik ve katılım payını yatırdık. Sonrasında ise katılım fazla olunca Trabzonspor ve Büyükçekmece'yi alamayacaklarına dair bir yazı gönderdiler. Bu durum çok yakışıksız oldu koskoca bir camianın prestijiyle oynadılar."

"Hatalarından döneceklerdir."

FIBA'ya bir yazı gönderdiklerini ve hatadan dönmeleri gerektiğini anlattıklarını ifade eden Hopikoğlu, "Eurochallenge'da final oynadığımız sezonda kupaya büyük değer kattığımızı söyledik ve daha da önemlisi FIBA EuropeCup'ta mücadele edeceğimizi şehrimize ve tüm ülkeye duyurduk. FIBA'nın bu kararını değiştirmesini istediğimizi anlattık. Ben kişisel olarak olumlu cevap bekliyorum, FIBA hatasından dönüp bizi turnuvaya alacaktır düşüncesindeyim." dedi.

Katılım paraları iade edilecek!

Son olarak FIBA, Trabzonspor ve Büyükçekmece'nin katılım için yatırdığı paraları 2 hafta içinde geri ödeyeceğini açıkladı.

Kaynak: Haber61.net