Trabzonspor'da Bruno Peres'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı

Bruno Peres
Bruno Peres

Trabzonspor'dan sakatlığı süren yıldız oyuncu Bruno Peres'in sağlık durumuyla dair bir açıklama yapıldı. Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Kibar Yaşar Güven, Peres'in iyileşmesi için 1-2 ay gibi bir süreye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Trabzonspor 'da sakatlığı süren Bruno Peres'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı.

Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Kibar Yaşar Güven, Bruno Peres'in başına gelen sakatlığın bir futbolcunun yaşayabileceği en ciddi sakatlıklardan biri olduğunu söylerken, "Bu ayın sonuna doğru yapacağımız tahlillerle ve tetkiklerden sonra yol haritasını belirleyeceğiz. 1-2 ay gibi bir süreye ihtiyacı var" dedi.

Önümüzde 1 aylık kritik süreç var

Trabzonspor’da aşil tendonu yırtılması yaşayan Brezilyalı sağ bek, formasına kavuşacağı günü bekliyor. Sakatlığın tekrarlanmaması için tedbiren Peres’in ay sonunda gelecek kapsamlı sağlık raporuna bakılıp dönüp dönmeyeceğine karar verilecek.

Süper Lig ’in son şampiyonu Trabzonspor’da, geçen sezonun 34’üncü haftasındaki Adana Demirspor karşılaşmasında sakatlanıp, aşil tendonu yırtığı nedeniyle sezonu kapatarak ameliyat olan Peres, koltuk değneklerinden kurtuldu. Sakatlığı sonrası sezonu kapatan ve tedavisi devam eden Peres, takıma geri dönmek için bekleyişe geçti. Bordo-mavili kulüp, sakatlığın nüksetme ihtimalini göz önüne alarak, formasına kavuşmayı bekleyen Brezilyalı sağ bekin ay sonunda gelecek sağlık raporuna göre son kararı verecek.

Lisansının çıkarılıp çıkarılmayacağı rapora göre belirlenecek olan Brezilyalı sağ bekin, sakatlığı sonrası mevkiine bu transfer döneminde Larsen takıma katılmıştı. Takıma hızlı uyum sağlayan ve Süper Kupa final maçındaki performansı ilerisi için umut veren Larsen'in performansı Peres hakkında verilecek kararda belirleyici olacak.

Geçen sezon İtalyan ekibi Roma’dan transfer edilen ve kısa sürede takımın sevilen oyuncuları arasına giren Peres, sakatlığı nedeniyle yeni sezon hazırlıklarına katılmamıştı. Futbol kariyerinde ilk kez aşil tendonu sakatlığı yaşayan sağ bek, Trabzonspor’da daha önce kasık sakatlığı ve diz iç bağlarında yırtık yaşaması nedeniyle tedavi görmüştü.