Trabzonspor'da Kucka endişesi

Çek Cumhuriyeti maçında sakatlanan Kucka oyun alanından sedyeyle götürülüyor.
Çek Cumhuriyeti maçında sakatlanan Kucka oyun alanından sedyeyle götürülüyor.

Trabzonspor, Çek Cumhuriyeti maçında sakatlanan Kucka'nın 3-6 hafta süreyle sahalardan uzak kalabileceğini açıkladı. Takımdan ayrılması gündemde olan Slovak oyuncunun geleceği hakkındaki belirsizlik güçlenmiş oldu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, Slovakya’nın deplasmanda oynadığı Çek Cumhuriyeti maçında sakatlanan Juraj Kucka’nın sağlık durumuna ilişkin resmi açıklama yaptı.

Bordo mavili kulübün resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan açıklamada, Slovak futbolcunun 3-6 hafta süreyle sahalardan uzak kalabileceği belirtildi. Kucka’nın sakatlığına ilişkin detaylı tetkiklerin devam edeceğinin altını çizen Trabzonspor, iyileşme süreciyle ilgili ilerleyen günlerde bilgillendirme yapılacağını hatırlattı.

Juraj Kucka imza töreninin ardından soyunma odasında poz veriyor.
Juraj Kucka imza töreninin ardından soyunma odasında poz veriyor.
  • “Oyuncumuz Juraj Kucka’nın ülkesi Slovakya’nın deplasmanda oynadığı Çek Cumhuriyeti maçında yaşadığı sakatlıkla ilgili milli takım doktorlarının yapmış olduğu tetkiklerde sağ karın bölgesinde kas yaralanması tespit edilmiş, 3-6 hafta süreyle sahalardan uzak kalabileceği sağlık ekibimize bilgi olarak verilmiştir. Hafta sonu Trabzon’a gelecek olan oyuncumuzla ilgili sağlık ekibimiz tarafından detaylı tetkikler yapılacak ve iyileşme süreciyle ilgili bilgilendirme yapılacaktır.”

SAKATLIĞI TAKIMDAKİ GELECEĞİNİ ETKİLEYEBİLİR

Fırtına’da gözden düşen Juraj Kucka, son olarak yaşadığı bu sakatlığın ardından Ocak ayında ayrılabilir. Slovak futbolcu ile İtalya Serie A ekiplerinden Torino yakından ilgileniyor. Milan’dan Trabzonspor’a gelen ve yıllık 2 milyon 250 bin Euro garanti ücreti bulunan Kucka’nın, düzenli olarak forma giyebileceği bir takıma gitmek istediği öğrenildi.

Kucka yararlanamadığı gol pozisyonunun ardından büyük üzüntü yaşıyor.
Kucka yararlanamadığı gol pozisyonunun ardından büyük üzüntü yaşıyor.

JURAJ KUCKA KİMDİR?

Juraj Kucka, 26 Şubat 1987 tarihinde Bojnice, Çekoslovakya'da dünyaya geldi. Futbola 2001 senesinde Prievidza altyapısında başlayan Kucka, 2004 senesinde Podbrezová altyapısına geçti. İlk profesyonel sözleşmesini de 2005 senesinde Podbrezová ile imzaladı.

İki sezon formasını giydiği takımda 42 maçta forma giyen Kucka, 2007 senesinde Ružomberok'a transfer oldu. Bir sezon formasını giydiği takımdan (48 maç) ayrıldıktan sonra SpartaPraha'ya transfer olan orta saha oyuncusu, burada da bir sezon geçirdikten sonra (45 maç) 2011 senesinde İtalya'nın köklü kulüplerinden Genoa'ya gitti.

Kucka, Milan'da oynadığı dönemde takımının attığı golü kutluyor.
Kucka, Milan'da oynadığı dönemde takımının attığı golü kutluyor.

2011-15 yılları arasında yakaladığı istikrarlı ivme ile başarılı bir oyun sergileyen Kucka, 122 maçta forma şansı buldu ve 9 kez rakip ağları havalandırdı. Buradaki performansıyla büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başarınca, 2015 senesinde İtalya devi Milan'a transfer oldu.

2015-17 arasında bünyesinde bulunduğu Milan'da yalnız 30 maçta forma giyebilen Kucka, 2017 senesinde Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'a geldi. Halen Trabzonspor'da forma giyen Juraj Kucka, 2008 senesinde bu yana da Slovakya Milli Takımı formasını giymektedir.