TRT, Ersin Düzen'in maaşını açıkladı

Spor spikeri Ersin Düzen
Spor spikeri Ersin Düzen

TRT maaş tartışmalarıyla gündeme gelen Ersin Düzen'in maaşını açıkladı.

TRT Spor ekranlarında Spor Spikerliği yapan Ersin Düzen son zamanlarda ne kadar maaş aldığı ile gündeme geliyordu.

TRT Spor'un yaptığı açıklamaya göre Ersin Düzen, yeni yayın döneminde yüzde 10 artış ile 27 bin 500 TL maaş almaktadır.

  • Ne olmuştu?
  • Ersin Düzen'in maaş tartışmalarının ortaya çıkış sebebi, geçtiğimiz pazartesi akşamı NTV ekranlarında konuşan Rıdvan Dilmen ve Fatih Altaylı'nın, TRT Spor spikeri Ersin Düzen'in ayda 500 bin TL maaş aldığını iddia etmesiydi.
  • 'Ersin Düzen'in, Fatih Altaylı'nın 500 bin TL'lik maaş iddialarına verdiği yanıt ne oldu?' sorusunu akıllara getiren olayda Ersin Düzen, canlı yayında Fatih Altaylı'nın kendisine iftira attığını, söylendiği gibi bir ücret almadığını söylemişti.

Ersin Düzen kimdir?

Ersin Düzen, 2 Haziran 1975'te Zonguldak'ta dünyaya geldi. 1992 yılında Denizli'de radyo programı yapmaya başladı.

Denizli Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde eğitim gördü. Eskişehir'de birçok yerel radyo ve televizyonda çalıştı ve genel yayın yönetmenliği yaptı.

1997 yılında İstanbul'da ilk olarak Star TV'de yayınlanan Süper Frikik adlı spor-magazin programını sunan Düzen, Bi-Daha, Televole ve Telegol programlarını sunarken, Star TV'de UEFA Şampiyonlar Ligi ve Teleon TV'de Süper Lig maçlarını anlattı. 1998-1999 yılında Star TV'de yayınlanan Yıkılmadım isimli dizide de rol aldı.

ATV'ye transfer olarak Ahmet Çakar, Kazım Kanat ve Gürcan Bilgiç'le birlikte Santra programında yer aldı. Aynı kanalda Türkiye millî futbol takımının maçlarını, Kanal 1'de ise 2006 FIFA Dünya Kupası maçlarını anlattı.

2007 yılında NTV ve NTV Spor'da Serie A ve La Liga maçlarını anlatmaya başlayan Düzen, pazar akşamları NTV Spor'da Sergen Yalçın ile birlikte Futbol Pazarı programında Süper Lig maçlarını, salı akşamları ise NTV Spor'da Güntekin Onay ile birlikte Gol programında UEFA liglerini yorumladı. Hafta içi Spor Gecesi isimli programı yaptı.

Ocak 2011'de TRT'ye transfer oldu. Cumartesi ve Pazar akşamları TRT 1'de yayınlanan Stadyum adlı programı sunmaya başladı.

TRT 1'de Leyla ile Mecnun dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2015 yılında 'Bak Hele Bak' komedi programında konuk oyuncu olarak görev aldı. TRT 1'de her gün yayınlanan İyi Şeyler adlı programın sunuculuğunu yürüttü.