Tudor'dan Caner Erkin'in 6 maçlık cezası için sürpriz çıkış

​Tudor'dan Caner Erkin'in 6 maçlık cezası için sürpriz çıkış
​Tudor'dan Caner Erkin'in 6 maçlık cezası için sürpriz çıkış

Galatasaray'ın Gençlerbirliği'ni 5-1 mağlup ettiği mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, PFDK'nın verdiği cezalarla ilgili de konuştu.

Spor Toto Süper Lig’de 11.haftanın açılış maçında Galatasaray kendi evinde Gençlerbirliği’ni 5-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Galatasaray 11.haftanın açılış maçında Türk Telekom Stadyumu’nda ağırladığı Gençlerbirliğini Mariano, Maicon, Gomis (2) ve Tolga Ciğerci’nin golleriyle 5-1 yenerek, 26 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Gençlerbirliği’nin tek golü Scekic’ten geldi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Igor Tudor PFDK kararlarıyla ilgili de konuştu:

  • "Oyuncularımı tebrik ediyorum. Özellikle son iki maçtan sonra güzel bir galibiyet almak iyiydi. Bugün yeni şeyler vardı takımda. Genel olarak oyuncularımın gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ederim.
  • Takımda yaptığı değişiklikleri riskli bulmuyor mu? sorusuna Tudor, “Her zaman aynı sistemle oynarsanız bunun artıları ve eksileri var. Artılar takım buna uyuyor. Diğer taraftan aynı sistemle oynarsanız rakipler ona göre hazırlanır. Artıları da eksileri de var” diye cevap verdi.
  • Feghouli’ye verilen ceza fazla odluğunu düşünüyorum. Beşiktaş’ta Caner’e verilen 6 maçlık ceza da fazla. Bence ikisinin de daha az olması lazım.
  • Kim söylüyor 3'lü sevdiğimi. Fenerbahçe maçının ilk 20 dakikasında da 3'lü defans ile oynadık. Sakatlıktan dolayı da sistemi değiştirmiştik. 11 maçta ikinci sefer oldu. 1-0 dan sonra skorun verdiği rehavetle oyunun temposunu düşürdük. Gençlerbirliği iyi defans yaptı. Özellikle orta alanda boş alan bulmak kolay değil, iyi kapattılar. O yüzden kanatlara taşıdık oyunu. Dikine pasları tercih ettik. Daha az pasla daha fazla koşu yapmayı planladık. Bu da oyunun skorunu değiştirdi."