Erden Timur'dan yabancı hakem açıklaması

Hakem
Hakem

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Merkez Hakem Kurulu'ndaki toplantıya ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, sarı kırmızılı takımın Antalya kampında bir basın toplantısı düzenledi.


Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erden Timur'un, Merkez Hakem Kurulu'ndaki toplantıya ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili açıklamalar yaptı.

Timur, Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olaylar, ve Ali Koç'un yabancı hakem önerisini de değerlendirdi.

"VAR kayıtlarının tüm detayları paylaşılsın."

Tüm VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmasını isteyen Erden Timur, "Dün yayınlanan görüntüleri yayan hesabın önceden farklı bağlantıları varmış. Hatta FETÖ ile bağlantılı olduğu söylenen bir hesap üzerinden bir şey yayınlanıyor. Kesilip, biçilip bir kısmı yayınlanıyor. Hakkı yenen de, hakkı gasp edilen de aynı şeyleri söylüyor. Medyada objektif yorumlar yapılmıyor. Farklı takımlardaki yöneticiler çok daha ağır açıklamalar yapıyor. Hakemler, TFF üzerine çok ciddi baskı uygulanıyor. TFF dik duramıyor. Bugünkü hareketleri, görüntülerin tamamının yayınlanması ise takdire şayan. Sadece hakemin izlemeye çağrıldığı pozisyonların kayıtları değil, VAR kayıtlarının tüm detayları paylaşılsın. Biz bunu istiyoruz. Tüm VAR kayıtları ve seminerler açıklansın, şeffaf olsun." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşananlar

"Çok boyutlu bir olay. Taraftarın sahaya girmemesi gerekiyor. Maç içerisindeki olaylar var. Suların atılması. Başka maçlarda da oldu. Birçok statta oldu. Sahaya giren taraftar etkisiz hale getirilmişken bırakın futbolu, dışarıda bile yere düşmüş insana vurulmaması gerekiyor. Etkisiz hale getirilmişken üstüne atlanması, tekme atılması da yanlıştır."

"Süper Kupa için..."

7 Nisan'da oynanacak Süper Kupa için yabancı hakem konusuna değinen Timur, "Yabancı hakem Süper Kupa maçını yönetsin diyorsunuz. Yönetsin, bizim için bir sorun yok ama yabancı hakemin de evine insan göndermek yok, AVM'de çevirmek yok. 3 tane belirleyelim yabancı hakem, gelsin tüm maçların röntgenini çeksin. Geçmiş yılların hepsi yapılsın hadi? Neden kabul etmiyorsunuz?" dedi.