Belçika 3'te 3'le son 16'da

​Tunus, Dünya Kupası'na galibiyetle veda etti.
​Tunus, Dünya Kupası'na galibiyetle veda etti.

Dünya Kupası G Grubu son maçında İngiltere ile Belçika karşı karşıya geldi. Kaliningrad Stadium'da oynanan karşılaşmada sahadan galip ayrılan taraf, 1-0'lık skorla Belçika oldu. Alınan bu sonucun ardından Belçika grubu lider tamamlayarak son 16 turunda Japonya ile eşleşti. İngiltere grubu 2. sırada tamamlarken son 16'da Kolombiya'nın rakibi oldu.

Rusya’nın ev sahipliği yaptığı 2018 Dünya Kupası’nda İngiltere ile Belçika, Kaliningrad Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

İlk yarı oldukça temposuz başladı. Sergilenen kötü futbol tribünlerden de tepki çekerken iki takım soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi. İkinci yarıda tempo biraz da yükseldi. 51. dakikada Youri Tielemans’ın pasında Adnan Januzaj fileleri havalandırdı ve Belçika 1-0 öne geçti. Bu gol maçında skoru oldu.

Bu sonucun ardından Belçika 9 puanla grubu lider tamamlarken, İngiltere ise 6 puanla ikinci sırada kaldı. Son 16 turda Belçika, Japonya ile, İngiltere ise Kolombiya ile oynayacak.

KARŞILAŞMANIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 6. dakikada Belçika gole yaklaştı. Chadli'nin pasıyla topla buluşan Tielemans, ceza sahası dışında, kaleyi sağ çaprazdan gördüğü pozisyonda çok sert vurdu, kaleci Pickford topu çift yumrukla uzaklaştırdı.
  • 9. dakikada Belçika yine etkili geldi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Dendoncker'in arka direğe kaldırdığı topu Fellaini kafa ile altıpas içine indirdi. Batshuayi topa ayak koydu, kaleci Pickford'un kontrol edemediği topu Cahill çizgi üzerinden kayarak uzaklaştırdı.
  • 51. dakikada Belçika golü buldu. Tielamans'tan aldığı pasla sağ kanattan ceza sahasına giren Januzaj, önündeki rakibine rağmen sol ayağıyla çok şık vurdu ve topu köşeden ağlara gönderdi: 0-1.
  • 66. dakikada İngiltere net bir fırsatı kullanamadı. Vardy'nin pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Rashford'un ceza sahasına girer girmez köşeye gönderdiği topa son anda kaleci Courtois'in parmaklarının ucunu çarparak kornere gitti.
  • Mücadele Belçika'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.