Türk Futbolu'nda deprem: 2.Lig ve 3.lig takımları maçlara çıkmama kararı aldı

​Türk Futbolu'nda deprem: 2.Lig ve 3.lig takımları maçlara çıkmama kararı aldı
​Türk Futbolu'nda deprem: 2.Lig ve 3.lig takımları maçlara çıkmama kararı aldı

TFF 2. Lig ve 3. Lig'de görev yapan 90 takım maçlara çıkmama kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı 2. ve 3. liglerde görev yapan 90 takım ekonomik sebepleri gerekçe göstererek maçları boykot etme kararı aldı.

Hürriyet'in haberine göre; 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Günaydın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • "Spor Toto Teşkilatı her sezon 2. Lig’den 28, 3. Lig’den 18 maçı İddaa bültenlerine koyuyor. 5 yıldır devam eden bu süreçte biz hep aynı parayı alıyorduk ve hiçbir itirazımız da olmuyordu. Fakat Spor Toto bu sezonun 5. haftasında bir karar aldı. 2. ligden 18, 3. ligden ise 11 maçı İddaa’ya koyacağını açıkladı. Bu, her kulübün ortalama 500-600 bin TL gelir kaybına uğraması demek. Haklı olarak itiraz ettik. Bu karar sezon öncesi alınmış olsaydı, biz de harcamamızı ona göre yapardık. Şimdi hepimiz zor durumda kaldık.
  • 2. ve 3. liglerde yer alan 90 kulübün 45’i şehir takımı. Yaklaşık 30-35 milyon nüfusa hitap ediyorlar. Konuyu Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız’a iletmek istedik, aylardır kendisinden randevu alamıyoruz. 2. ve 3. lig kulüpleri olarak yarın Ankara’da bir araya gelip, neler yapabileceğimizi konuşacağız. Kulüplerin bazıları maçlara hiç çıkmak istemiyor. İlk etapta bu haftaki maçlara 45 dakika geç çıkmayı planlıyoruz. Ardından da maçlara hiç çıkmama kararı alacağız."