Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Antalya’da başladı

Şampiyonanın ilk üç gününde minikler ve yıldızlar, sonraki üç günde ise gençler minderde boy gösterdi. Turnuvanın son dört gününde ise bay ve bayan kategorilerinden sporcular kozlarını paylaşacak.
Şampiyonanın ilk üç gününde minikler ve yıldızlar, sonraki üç günde ise gençler minderde boy gösterdi. Turnuvanın son dört gününde ise bay ve bayan kategorilerinden sporcular kozlarını paylaşacak.

Yurt genelinden 2 binin üzerinde sporcunun ve Dünya Şampiyonlarının da katılımıyla minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde; Qinda, Sanda ve Taolu turnuvası Antalya ev sahipliğinde düzenleniyor

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 26 Ocak tarihinde Falez Otel’de başlayan sonrasında Antalya Kapalı Spor Salonu’nda devam eden organizasyona, Dünya Şampiyonlukları bulunan milli sporcular da yer aldı. 2 binin üzerinden sporcunun katılması beklenen organizasyonun açılış seremonisi 28 Ocak Pazartesi günü birçok özel misafirin katılımıyla saat 14.00’de yapıldı. Şampiyonanın ilk üç gününde minikler ve yıldızlar, sonraki üç günde ise gençler minderde boy gösterdi. Turnuvanın son dört gününde ise bay ve bayan kategorilerinden sporcular kozlarını paylaşacak.

Antalya’da büyük şölen

Federasyon Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, organizasyon öncesi yaptığı konuşmada ziyafet havasında bir şampiyonanın Antalya’da gerçekleşeceğini ifade etti. Wushu Kung Fu ailesinin Türkiye’de büyüdüğünü belirten Akıncı şöyle konuştu:

  • “Her geçen gün büyüyen ve gelişen Wushu Kung Fu ailesi, şölen havasında bir turnuvaya şahitlik edecek. Antalya’da düzenlenecek Wushu Kung Fu Şampiyonası için sporcular, aylar öncesinden hazırlıklara başladı. En küçüğünden en büyüğüne saygı, sevgi ve hoşgörü sınırları içerisinde heyecanla beklediğimiz Wushu Kung Fu Şampiyonasına kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Hakeminden sporcusuna, antrenöründen seyircisine çok güzel hatıraların benliklere kazınacağı, yeni şampiyonların kürsülere çıkacağı, dünya genelinde söz sahibi olacak sporcularımızı kucaklayacağımız bir şampiyona olacak”

Wushu Kung Fu sanatına büyük önem

Akıncı, Wushu Kung Fu sporunun önemine değindi. Wushu Kung Fu sporuyla, sprocuların fiziksel ve ruhsal olarak gelişim kaydettiğini vurgulayan Akıncı, sözlerini şöyle bitirdi; “Amacımız, binlerce yıldır bedenimizi, zihnimizi ve ruhumuzu yegâne geliştiren Wushu Kung Fu sporunun bir yaşam gerçeği olarak ailelerimizin sosyal hayatlarına katmaları için gayret gösteriyoruz. İnsanların Wushu Kung Fu sporunu yaparak daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam tarzı ulaşabilirler. Biz de bu sporu tüm Türkiye’ye yaymak için çabalıyoruz. Wushu Kung Fu Şampiyonası organize eden tüm camia arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. Wushu Kung Fu sanatını görmek isteyenleri Antalya’ye bekliyoruz’”

Wushu Kung Fu Nedir?

  • Güç iş, zor teknik ve sanat anlamına gelen Wushu Kung Fu, Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Wushu Kung Fu, savaşma sanatı veya fiziksel yetenek anlamına gelmektedir. ‘Wu’ savaş, otorite ve fiziksel uygulama gibi anlamlara; ‘Shu’ ise sanat, teknik ve yetenek gibi anlamlara geliyor. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. Kişisel gelişimin, iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ile hoşgörülü bir davranış biçimi sağlanır. Türkiye genelinde 114 bin lisanslı sporcu, 76 il temsilciliği, 560 kulüp, 2 bin 828 hakem ve 6 bin 461 antrenör bulunuyor.