Türkiye'nin Fenerbahçe hastası yeni büyükelçisi: Dominick Chilcott

Ali Koç & Sir Dominick Chilcott​
Ali Koç & Sir Dominick Chilcott​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’a güven mektubunu sunmasının ardından sene başında resmi olarak göreve başlayan İngiltere Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, bugünden itibaren Türkiye kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Chilcott, Fenerbahçe taraftarı olduğunu açıkladığı paylaşımının ardından sosyal medyanın yeni fenomeni haline geldi.

İngiltere’nin çiçeği burnunda Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, Dünya Fenerbahçeliler Günü’nde sarı lacivertli takımı tuttuğunu duyurdu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la bir araya gelen Chilcott, sarı lacivertli takıma gönül verdiği için mutlu ve onurlu olduğunu dile getirdi.

Duygularını sosyal medya hesabından paylaşan Chilcott, “Hangi takımı tuttuğumu açıklamam için bundan daha güzel bir gün olamazdı herhalde. 19.07! Benim takımım Fenerbahçe! Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun! Sayın Ali Koç ile tanışmaktan onur duydum. Beni Fenerbahçe ailesine kabul ettikleri için teşekkür ederim. Yeni formamı giymeyi ve maçları izlemeyi heyecanla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

İngiliz Büyükelçiler, Türkiye'deki takımlara olan ilgileriyle son dönemde sosyal medyada büyük dikkat çekiyor.
İngiliz Büyükelçiler, Türkiye'deki takımlara olan ilgileriyle son dönemde sosyal medyada büyük dikkat çekiyor.
Dominick Chilcott, şimdiden Fenerbahçeli futbolseverlerin gönlünde taht kurdu.
Dominick Chilcott, şimdiden Fenerbahçeli futbolseverlerin gönlünde taht kurdu.
  • “Bugün Fenerbahçeliler açısından çok önemli bir gün ve bu anlamda çok şanslıyım. Buradan tüm Türkiye’ye bir açıklama yapmak istiyorum: Ben artık Fenerbahçe’yi tutuyorum. Maçları izlemeyi dört gözle bekliyorum. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi olarak Fenerbahçe taraftarı olduğum için onur ve gurur duyuyorum. Çok teşekkür ederim”

Ali Koç & Dominick Chilcott
Ali Koç & Dominick Chilcott
  • Sayın Büyükelçiyi bu sene maçlarımıza bekliyoruz. İnşallah Fenerbahçe’yi güzel günlerde beraber seyredeceğiz. Milyonlarca Fenerbahçe taraftarına bir Fenerbahçeli daha eklendi ve bu da çok güzel bir günde oldu. Ancak önemli bir konu daha var ki; Sayın Büyükelçiye geldiği günden bu yana hangi takımı tuttuğu soruluyordu, o da açıklayacağını ifade etmişti. O gün böyle özel bir güne nasip oldu. Gurur duyuyoruz ve çok mutluyuz. İnşallah önümüzdeki sezon birlikte güzel maçlar seyredeceğiz

OĞLU DA FENERBAHÇELİ!

Dominick Chilcott hakkında bir diğer dikkat çeken detay ise oğlunun da Fenerbahçe taraftarı olması ve Dünya Kupası boyunca İngiliz Sky Sports bünyesinde spor basınında görev alması oldu.

Dominick Chilcot'un oğlu, üzerindeki formayı geçen sezon babasıyla birlikte gittiği Fenerbahçe maçı sırasında almış.
Dominick Chilcot'un oğlu, üzerindeki formayı geçen sezon babasıyla birlikte gittiği Fenerbahçe maçı sırasında almış.

SIR DOMINICK CHILCOTT KİMDİR?

Sir Dominick Chilcott, Sri Lanka ve Maldivler Yüksek Komiseri (2006 ila 2007); Amerika Birleşik Devletleri'nde Büyükelçilik Müsteşarı (2008 ila 2011); İran Büyükelçisi (2011'in sonlarında elçiliğin saldırıya uğraması nedeniyle sadece altı hafta için) ve son olarak da İrlanda Büyükelçisi olarak görev yaptı.

Yukarıdaki görevleri dışında Sir Dominick Chilcott 1985-1988 yılları arasında Ankara'da; 1993-1995 yılları arasında Lizbon'da ve 1998-2002 yılları arasında da Birleşik Krallık'ın Brüksel'deki AB Temsilciliği'nde görev yaptı. Denizaşırı ülke görevleri dışında, Dışişleri Bakanlığı'nın Londra'daki Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan sorumlu merkezinde çalışan Sir Dominick Chilcott, görevi süresince Sir Malcolm Rifkind ve merhum Robin Cook olmak üzere iki Dışişleri Bakanı'nın özel kalemi olarak çalıştı.

Sir Dominick Chilcott
Sir Dominick Chilcott

2003 yılında Irak Politika Birimi Yöneticisi ve 2003 ile 2006 yılları arasında ise Avrupa Ülkeleri ile İkili İlişkiler Departmanı Yöneticisi olarak görev yaptı.