UEFA Avrupa Ligi'nde Türk takımları sahaya çıkıyor

Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir, üçüncü hafta maçlarını sahalarında oynayacak.
Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir, üçüncü hafta maçlarını sahalarında oynayacak.

Futbolda UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda üçüncü hafta maçları bu akşam oynanacak. Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonunda Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir, üçüncü maçlarını seyircisi önünde oynayacak. Şimdiye kadar 9 maça çıkan temsilcilerimiz henüz galibiyetle tanışamadı. Temsilcilerimizde tek hedef sahadan 3 puanla ayrılmak.

Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonunda Türk takımları Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir, üçüncü hafta maçlarını bugün sahalarında oynayacak.

Beşiktaş'ın konuğu Braga

K Grubu'nda ilk 2 maçını kaybeden Beşiktaş, üst tura yükselme şansını sürdürmek için sahasında, 4 puanı bulunan Portekiz temsilcisi Braga'yı ağırlayacak. Vodafone Park'ta saat 19.55'te başlayacak karşılaşmayı İspanyol hakem Alejandro Hernandez yönetecek.

Avrupa'da 219. maçına çıkacak siyah-beyazlılar, "Kupa 2"de 117. kez mücadele edecek. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 218 maçta rakiplerine 83 kez üstünlük kurdu. 89 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 46 mücadeleden berabere ayrıldı.

Beşiktaş son Avrupa maçında Wolverhampton'a 1-0 mağlup olmuştu.
Beşiktaş son Avrupa maçında Wolverhampton'a 1-0 mağlup olmuştu.

Trabzonspor'un rakibi Krasnodar

Trabzonspor, C Grubu'nda üçüncü haftada Rusya'dan Krasnodar'ı ağırlayacak. Medical Park Stadı'nda, saat 22.00'de başlayacak karşılaşmayı Avusturya'dan Harald Lechner yönetecek.

Grupta iki maçta 1 puan alan Trabzonspor, rakibi karşısında ilk galibiyeti almaya çalışacak. Konuk Krasnodar ise ilk iki açında puanla tanışamadı.

Trabzonspor son maçında Basel ile 2-2 berabere kaldı.
Trabzonspor son maçında Basel ile 2-2 berabere kaldı.

Avrupa kupalarındaki 132. maçını oynayacak bordo-mavili takım, "Kupa 2"de 84. karşılaşmasına çıkacak. Bordo-mavililer, geride kalan 131 maçta 50 galibiyet ve 34 beraberlik aldı, 47 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.

Medipol Başakşehir, Wolfsberger'i ağırlayacak

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Avusturya temsilcisi Wolfsberger'i konuk edecek.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.55'te başlayacak karşılaşmayı Bosna Hersek'ten hakem Irfan Peljto yönetecek.

Medipol Başakşehir, grupta 1 puanla 3. sırada bulunuyor. Avusturya temsilcisi ise ilk iki maçında 4 puan aldı.

Enzo Crivelli bu sezon 5 gol kaydetti.
Enzo Crivelli bu sezon 5 gol kaydetti.

Avrupa kupalarındaki 23. sınavını verecek Medipol Başakşehir, daha önce 22 karşılaşmada sadece 3 galibiyet alabildi. Başakşehir, diğer maçlarda ise 8 beraberlik ve 11 yenilgi aldı.