UEFA izin verdi, TFF vermedi: Oğulcan, PSV maçlarında yok

TFF, Oğulcan Çağlayan'a lisans vermedi.
TFF, Oğulcan Çağlayan'a lisans vermedi.

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA'nın 'oynayabilir' dediği Oğulcan Çağlayan'a lisans vermedi. Galatasaraylı futbolcu, Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde PSV'ye karşı oynanan maçlarda forma giyemeyecek.

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçında 21 Temmuz'da PSV ile karşı karşıya gelecek Galatasaray'da, kadro listesi UEFA'ya bildirildi. Hürriyet'in haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonunun geçen sezon 'usulsüz transfer' sebebiyle 6 maç ceza verdiği Oğulcan Çağlayan'a lisans çıkmadı. 25 yaşındaki futbolcu bu nedenle PSV maçlarında forma giyemeyecek. Yeni transferler Aytaç Kara, Alpaslan Öztür ve Barış Yılmaz ise listede yer aldı.

"UEFA izin verdi ama TFF vermedi"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Habertürk televizyonunda katıldığı programda TFF ile aralarındaki anlaşmazlıktan bahsetmiş Oğulcan Çağlayan olayına değinmişti.

Burak Elmas, 14 Temmuz'da yayınlanan programda "Bizim bir oyuncumuzun (Oğulcan) bir transferi konusunda bir kulüple sorunumuz var. UEFA izin verdi ve çözdü ama TFF izin vermedi oynatmak için. Gerekçe ne? Gerekçe yok, neden? Çünkü bu akşamı bekliyorlar. Benim ne diyeceğimi bekliyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

  • 20 TEMMUZ'A KADAR 2 DEĞİŞİKLİK HAKKI
  • Galatasaray, 20 Temmuz'a kadar UEFA listesinde değişiklik yapabilecek. Yapılacak yeni transferler ya da lisansı çıktığı takdirde Oğulcan Çağlayan, kadroya dâhil edilebilir.