UEFA uyardı: Kulüpler kurallara uymuyor

UEFA Başkanı Ceferin Finansal Fair Play
UEFA Başkanı Ceferin Finansal Fair Play

Finansal Fair Play konusunda konuşan UEFA Başkanı Ceferin, son dönemde yapılan yüksek bedelli transferlere göndermede bulundu. Kulüplere kurallara uymaları konusunda tavsiyeler verdiklerini belirten Ceferin, uymama konusunda ısrar sürerse cezaların çok ağır olacağını belirtti.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, yaz transfer döneminde Finansal Fair Play'e uymayan kulüplere çok ağır cezalar verileceği konusunda uyarıda bulundu.

Fransa basınına konuşan Ceferin, son dönemlerde yüksek bonservis bedelleri karşılığında yapılan transferlere işaret ederek, "Kulüplerin kurallara saygı duymasını bekliyoruz. Amacımız onlara yardımcı olmak. FFP konusunda kulüplere sürekli tavsiyeler veriyoruz. Bunlara uymamak konusunda ısrar ederlerse, çok ağır cezalar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

PSG'nin Brezilyalı futbolcu Neymar'ı transfer etmesine de değinen Başkan Ceferin, "Bu uyarım, sadece PSG'ye değil, Avrupa'daki tüm kulüplere. Transfer dönemi henüz kapanmadı ve tüm eylemleri dikkatle takip ediyoruz" derken çalışmaların tüm ciddiyetle devam ettiğini belirtti. Bu konunun UEFA tarafından titizlikle ele alındığını ifade eden UEFA Başkanı, ilerleyen süreçte kulüplerin başının ağrıyabileceğini söyledi.

Yaz transfer sezonunda PSG, 222 milyon avroluk olay bir transfer operasyonu ile Barcelona'dan Neymar'ı renklerine bağlamıştı. Barcelona ise ikinci transfer rekorunu kırarak Alman ekibi Borussia Dortmund'dan Ousmane Dembele'yi 105 milyon avro bonservis bedeli ve başarıya bağlı primler karşılığında kadroya katmıştı.

UEFA, FFP kurallarına uymadığı gerekçesiyle 4 yıl önce PSG'ye kadro ve transfer bütçesi kısıtlamaları gibi cezalar vermişti.