UEFA'dan skandal karar: Asker selamını hazmedemediler

Başakşehir Kulübü asker selamı verirken
Başakşehir Kulübü asker selamı verirken

UEFA'dan skandal bir karara imza attı. UEFA tarafından Avrupa Ligi'nde Medipol Başakşehir'in evinde Wolfsberger AC takımını 1-0 mağlup ettiği maçta İrfan Can, Robinho, Visca ve Azubuike'nin verdiği asker selamı nedeniyle turuncu-lacivertli kulübe kınama cezası verildi.

UEFA, Avrupa Ligi'nde Medipol Başakşehir'in evinde Wolfsberger AC takımını 1-0 mağlup ettiği maçta İrfan Can, Robinho, Visca ve Azubuike'nin verdiği asker selamı nedeniyle turuncu-lacivertli kulübe kınama cezası verdi.

Avrupa Ligi J Grubu maçında Medipol Başakşehir, sahasında Wolfsberger AC takımını 1-0 mağlup etmiş, mücadelede galibiyet golünü atan İrfan Can ile Robinho, Visca ve Azubuike de gol sevinçlerini asker selamı vererek yaşamıştı. Bunun üzerine soruşturma başlatan UEFA, turuncu-lacivertli kulübe kınama cezası verdi.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ da bu karara itiraz edeceklerini ve Tahkim Kurulu'na gideceklerini söyledi.

Ne olmuştu?

UEFA, Türkiye A Milli Futbol Futbol Takımı oyuncularının 11 Ekim Cuma günü oynanan Arnavutluk ve 14 Ekim Pazartesi günü oynanan Fransa ile oynanan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçlarında yaptığı asker selamı hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı.

A Milli Takımı asker selamı verirken
A Milli Takımı asker selamı verirken

Soruşturma tamamlanırken, A Milli Takıma kınama ve 50 bin euro para cezası verildi.