Uruguay gol yemeden son 16'da!

Luis Suarez'in gol sevinci.
Luis Suarez'in gol sevinci.

2018 FIFA Dünya Kupası A Grubu son maçında ev sahibi Rusya ile Uruguay karşı karşıya geldi. Rusya'yı 3-0 mağlup eden Uruguay, grubunu 9 puanla namağlup lider tamamladı ve adını bir üst tura yazdırdı.

2018 FIFA Dünya Kupası A Grubu son maçında ev sahibi Rusya ile Uruguay karşı karşıya geldi. Samara Arena'da oynanan mücadelede sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 3-0'la Uruguay oldu.

Uruguay'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Luis Suarez, 23. dakikada kendi kalesine Denis Cheryshev ve 90. dakikada Edinson Cavani kaydetti. Rusya ise 90 dakika boyunca gol sevinci yaşayamazken; 28. dakikada ilk sarı kartını gören Igor Simolnikov, 36. dakikada bir sarı kart daha gördü ve kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

  • 10. dakikada ceza yayı üzerinden kazanılan serbest vuruşta yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderen Suarez, Uruguay'ı 1-0 öne geçirdi.
  • 23. dakikada Laxalt, Torreia'nın kullandığı kornerde kafalardan sekerek ceza sahası dışına çıkan topu önünde buldu. Laxalt'ın sol çaprazdan yaptığı vuruşla kaleye gönderdiği top, Cheryshev'e çarpıp yön değiştirdi ve kaleciyi yanıltarak ağlara gitti. Uruguay, Cheryshev'in kendi kalesine attığı bu golle durumu 2-0'a getirdi.
  • 90. dakikada sağ kanattan kullanılan kornerde Godin'in kafa vuruşunda kaleci Akinfeev gole izin vermedi. Dönen topu kale sahasında tamamlayan Cavani skoru 3-0 yaptı.

🚫 Fernando @muslera, 2018 Dünya Kupası'nda oynadığı 3 grup maçında da gol yemedi.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()