Üzülmez'in yöntemleri şampiyonluğu getirdi

İbrahim Üzülmez
İbrahim Üzülmez

Sekizinci haftada başına geçtiği Çaykur Rizespor'u Süper Lig'e çıkaran teknik direktör İbrahim Üzülmez'in saha dışında uyguladığı farklı metotlar dikkati çekti. Sekiz ay boyunca tesislerde kalan genç çalıştırıcının kulüp içerisindeki bağı kuvvetlendirmek amacıyla büyük fedakarlıklar yaptığı ortaya çıktı.

Çaykur Rizespor'u Süper Lig’e geri döndüren teknik direktör İbrahim Üzülmez'in şampiyonluğa giden yolda saha dışında görülmemiş metotlar uyguladığı belirtildi.

HER HAFTA BİR OYUNCUSUNA TELEFON HEDİYE ETTİ

Fanatik'te yer alan habere göre yönetim tarafından sezon başından itibaren belirlenen galibiyet primlerinin hiçbirine dokunmayan genç çalıştırıcı, hesabına yatan ücretle her hafta bir öğrencisine Iphone X model cep telefonu aldı. Oyuncular arasındaki bağı kuvvetlendirmek için de telefonu hediye edeceği kişiyi futbolcuların yaptığı oylamayla seçti.

FUTBOLDAN KISTI, PERSONELE BÜTÇE AYIRDI

İbrahim Üzülmez’in saha dışındaki icraatları bununla kalmadı. Üzülmez, göreve gelir gelmez galibiyet primi sisteminde daha önce görülmemiş bir model geliştirdi. Buna göre her futbolcunun kazandığı primden yüzde 10 kesinti yapılarak bir havuz oluşturuldu. Burada biriken para, çaycısından aşçısına, altyapı hocasından çimcisine kadar kulüpteki 90 çalışanın tamamına dağıtıldı. Böylece kulüp içerisinde gerçek anlamda bir aile ortamı yakalandı. Bu havayla, saha içindeki mücadele birleşince şampiyonluk kaçınılmaz oldu.

250 BİN AVROYA ŞAMPİYON YAPTI

Kulübün geçtiğimiz günlerde açıkladığı rakamlara göre Hikmet Karaman’ın 3 yılda 3.5 milyon dolar, yani yaklaşık 15 milyon TL kazandığı Rizespor'da İbrahim Üzülmez 250 bin euroya imza attı. 44 yaşındaki teknik adam lig seviyesinde en az ücrete çalışan hocalardan biriydi.

8 AY TESİSLERDE KALDI

Rizespor'a imza attığında Üzülmez’e 300 metrekare ev tahsis edildi. Ancak genç hocanın 8 ay boyunca tesisler kaldığı ve evin anahtarını dahi almadığı öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının İstanbul’da yaşayan ailesinin yanına da sezon içerisinde yalnızca 3 kez gittiği ifade edildi.