Vagner Love'den Lucescu'ya olay cevap!

Vagner Love Lucescu
Vagner Love Lucescu

Alanyaspor forması altında etkileyici bir performans sergileyen Vagner Love, yabancı sınırı hakkında konuştu. Vagner Love, Lucescu'nun çelişkili ve tutarsız demeçlerine tokat gibi cevap verdi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor forması Vagner Love, son günlerde sıkça tartışılan yabancı sınırına ve Türkiye günlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Vagner Love, Süper Lig’de forma giyen Türk oyuncuların az olmadığını söyledi. Brezilyalı oyuncu ayrıca Lucescu’ya da gönderme yaparak doğru yere bakılması halinde iyi futbolcular bulunabileceğini söyledi.

Vagner Love, Alanyaspor formasıyla şimdiye kadar çıktığı 35 maçta 30 gol attı.
Vagner Love, Alanyaspor formasıyla şimdiye kadar çıktığı 35 maçta 30 gol attı.

Sezon öncesinde herhangi bir teklif alıp olmadığı konusunda sorulan soruya da net bir cevap veren deneyimli golcü, kendisine oluşan resmi bir teklif olmadığını söyledi. 33 yaşındaki olmasına rağmen geçtiğimi sezonu gol kralı tamamlayan Vagner Love, başarısının sırrını da özel idmanlara bağladı ve Brezilya’dan özel antrenörünü getirdiğini belirtti.

Vagner Love’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

Vagner Love geldiği günden bu yana Alanyaspor'un gol yükünü çekiyor.
Vagner Love geldiği günden bu yana Alanyaspor'un gol yükünü çekiyor.

TRANSFER SÖZLERİ

  • “Direkt olarak bana ulaşmış br teklif yok. Kulübe gelmiş olabilir. Onlar da bana bu teklifleri iletmek istememiş olabilirler. Buna saygı duyuyorum. Burada olmak çok güzel. Mutluyum ve yen bir kontrat da yaptım. Tek istedğm daha fazla gol atmak.”

BAŞARISININ SIRRI

  • "Şükürler olsun bunu başarabiliyorum. Bunu da takım antrenmanları sonrası bireysel çalışmalarıma bağlıyorum. Brezilya'dan kendi antrenörümü getirdim. Kulübe hiçbir masrafı yok. Maaşını ben ödüyorum. Takım antrenmanları sonrası 1-2 saat de onunla plajda ve sahada çalışıyoruz. Vücudumu çok iyi tanıyorum. Bu şekilde disiplinli olursanız fiziğiniz de size sadık kalıyor. Performansınız da yükseliyor. Ardından da gol kralı olabiliyorsunuz. İnsan önce bedenini tanımalı, disiplinli olmalı ve işine de ihanet etmemeli."

Vagner Love profesyonelliğiyle göz dolduruyor.
Vagner Love profesyonelliğiyle göz dolduruyor.

TEKNİK DİREKTÖR OLSA FORVETTE KİMİ OYNATIR?

  • "Gerçekten zor bir soru oldu bu. Süper Lig'de çok kaliteli isimler var. Sanırım yabancı oyunculardan Galatasaraylı Bafetimbi Gomis olabilir. Yerli oyunculardan ise Beşktaş'ın oyuncusu Cenk Tosun'u söyleyebilirim. Geçtiğimiz yıl krallıkta yarışmıştık ama o biraz şanssızdı ve kazanan ben oldum" (gülüyor)

Lucescu'nun yabancı kuralıyla ilgili yaptığı tutarsız demeçler sık sık eleştiriliyor.
Lucescu'nun yabancı kuralıyla ilgili yaptığı tutarsız demeçler sık sık eleştiriliyor.

ALTYAPINA ÖNEMİNE VURGU VE YABANCI SINIRI AÇIKLAMASI

  • "Süper Lig'de kadrolara baktığımızda çok sayıda Türk oynuyor ve süre de alıyorlar. Yabancı sayısından çok, önce burada altyapıya önem vermek gerekİyor. Altyapıdan baktığımızda bizim ekipte kaç oyuncu var 1 ya da 2. Bizimle antrenmanlara çıktıklarında 17-18 yaşındaki çocuklar özgüven kazanıp, sonrasında bunu futboluna yansıtabilir. Kulüpler de bu sayede milli takımlara daha fazla oyuncu verebilirler. Yabancı kuralından önce altyapıya önem verilmeli. Geçtiğimiz gün altyapı ile maç yaptık, 17 yaşında bir arkadaşımız vardı karşımızda, çok beğendim ve hocaya 'Siz de beğendiyseniz bizimle antrenman yapsın' dedim. Bugün Milli Takım'da Emre Belözoğlu sakatlandığında, yerine tüm maçlarda oynayan bir yerli oyuncuyu koymanız lazım. Bunu yapamıyorsanız başarı da zor geliyor. Bizde direkt olarak söyleyebileceğim Emre Akbaba ve Taha Yalçıner var. Bu iki isme haksızlık edilmemesi lazım. Emre'nin nasıl bir oyuncu olduğunu, neler yapabileceğini herkes biliyor. Lucescu'nun da bunun farkında olması gerekir. Taha ise bence bir Milli Takım oyuncusu. Ruhuyla mücadele eden bir isim. Bakıldığında futbolcu bulabiliyorsunuz, yeter ki doğru yere bakın. "

Vagner Love, Emre Belözoğlu'nun performansını yakından takip ediyor.
Vagner Love, Emre Belözoğlu'nun performansını yakından takip ediyor.

Kaynak: Sabah