Valbuena davayı kazandı: Kulüp servet ödeyecek!

Valbuena
Valbuena

Mathieu Valbuena'ya ülkesinden güzel haber geldi. Fransız futbolcu, eski takımı Marsilya'ya karşı açtığı davayı kazandı. Kulüp, Valbuena'ya 568 bin 800 avro ödeyecek.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe forması giyen Mathieu Valbuena, eski kulübü Marsilya’ya karşı açtığı davayı kazandı.

Fanatik Gazetesi’nde yer alan habere göre; Her şey, Valbuena'nın 2014 yazında Marsilya'dan ayrılarak Dinamo Moskova'ya transfer olmasıyla başlamıştı. Bonservisine 7 milyon avro ödenen Fransız sol kanat oyuncusunun o dönem menajerliğini yapan Christophe Hutteau'ya komisyon olarak 568 bin 800 avro verilmesi gerekiyordu.

Ne var ki Valbuena, bu ücreti ödemeyi kabul etmedi. Bunun üzerine eski menajeriyle davalık olan yıldız futbolcu, mahkeme tarafından bu ücreti ödemeye mahkum edildi. Mahkeme kararına rağmen parayı ödememekte direten Fransız futbolcu, otomobiline haciz gelmesinin ardından eski kulübü Marsilya'ya dava açma kararı aldı.

Söz konusu ücretin Marsilya tarafından ödeneceğine dair o dönemki kulüp başkanından söz aldığını öne süren Valbuena, mahkeme tarafından haklı bulundu ve Marsilya'nın Fenerbahçe’nin yıldızına 568 bin 800 avroyu ödemesine karar verildi.

Öte yanda kararı tamamı ile hukuksuz bulduğunu açıklayan Marsilya'nın bu sonuca itiraz etmek için yasal yolları kullanacağı öğrenildi.