TFF açıkladı! VAR kayıtları bir daha açıklanacak mı?

Mehmet Büyükeşi
Mehmet Büyükeşi

TFF, tartışmalı hakem kararlarının ardından Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçının VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmıştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bundan sonra da VAR kayıtlarının açıklanıp açıklanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarının VAR kayıtlarının açıklanmasıyla ilgili konuştu.

İki maçta da yapılan hakem hatalarının bariz olduğunu belirten Büyükekşi, kulüplerden gelen "Bütün maçlardaki VAR kayırları açıklansın" talebine ise kapıyı kapattı.

  • Hürriyet'e konuşan Mehmet Büyükekşi'nin sorulara verdiği cevaplar şöyle:

Soru: Sayın Başkan, VAR kayıtlarını bir defaya mahsus mu açıkladınız?

Cevap: Evet, sadece bir defaya mahsustu kayıtların açıklanması.

Soru: Ama bundan böyle kulüpler her hatalı karardan sonra kayıtların açıklanmasını istemeyecek mi?

Cevap: Bu iki maçta siyah ile beyaz kadar açık hata vardı. 100 kişinin izleyip 100’ünün de üzerinde mutabık kaldığı hatalardı bunlar. 7 yaşındaki çocuğa bile sorsanız, onun bile göreceği türden hatalardandı. Ama diğer kararlardaki hatalar daha farklı.

"Hakemler karar veriyor. Bu çok doğal"

Soru: Bu maçı özel kılan bu hatalar mıydı?

Cevap: Hayır sadece bu değil. İnsanların kafasında başka soru işaretleri oluştu. Bu soru işaretlerini de yayınlayarak gidermiş olduk. Hiçbir şey yok işte, gayet samimi konuşmalar, bir karar vermeye çalışıyorlar. Her şey doğal. Ama hata var o ayrı.

Soru: Tamam her maç sonrası açıklanmayacak. Ama diyelim ki, tıpkı Sivas-G.Saray maçına benzer bir maç oldu. O zaman yine yayınlayacak mısınız?

Cevap: Aynı konsensüs sağlanırsa... Ama bu aynı zamanda FIFA ve UEFA’ya da bağlı.