VAR'da Barış Şimşek dönemi

Barış Şimşek son olarak Kayserispor - Fenerbahçe maçında da VAR olarak görev almıştı.
Barış Şimşek son olarak Kayserispor - Fenerbahçe maçında da VAR olarak görev almıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu, sezonun ilk yarısında VAR odasında en fazla görev yapan hakem Barış Şimşek'i Merkez Hakem Kurulu VAR Koordinatörlüğü ve Hakem İşleri Müdürlüğü görevlerine getirdi. Şimşek böylece Süper Lig hakemliğini bırakmış oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, hakem Barış Şimşek'in Süper Lig hakemliğini bıraktığını ve Merkez Hakem Kurulu VAR Koordinatörlüğü ve Hakem İşleri Müdürlüğü görevlerine getirildiğini açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Lig hakemliğini bırakan Barış Şimşek, Merkez Hakem Kurulu VAR Koordinatörlüğü ve Hakem İşleri Müdürlüğü görevlerine getirildi. Barış Şimşek, yeni görevlerine 11 Şubat Pazartesi günü başlayacak." ifadeleri kullanıldı.

  • Barış Şimşek, yeni görevlerine 11 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Barış Şimşek, sezonun ilk yarısında 26 maçta VAR, 4 maçta ise AVAR olarak görev almış ve bu alanda VAR odasına en fazla atanan isim olmuştu. Bu süre zarfında Süper Lig’de hiçbir maçta düdük çalmayan Barış Şimşek, yalnızca VAR’dan 122.400 bin TL kazanmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Barış Şimşek’in sürekli VAR odasında görev almasını eleştirmiş ve tecrübeli isim için ‘VAR Profesörü’ iğnelemesini yapmıştı.