Vedat Muriqi için Galatasaray devreye girdi

Vedat Muriqi
Vedat Muriqi

İtalya Serie A'da bir türlü istediği formu yakalayamadıktan sonra İspanyol temsilcisi Mallorca'ya transfer olup burada kendini bulan Kosovalı forvet için Galatasaray devreye girdi. İspanyol basınının iddiasına göre, 28 yaşındaki futbolcunun bonservisini almak isteyen Mallorca'nın en büyük rakibi Galatasaray...

Galatasaray'da uzun süredir beklenen seçim heyecanı geride kalırken, artık başkan Dursun Özbek transferlerine hız verecek. Sarı-kırmızılı yönetici tam "Nokta atışı transferler yapacağız" dediği sıralarda İspanya'dan Muriqi iddiası geldi.

İspanyol basınının iddiasına göre; Galatasaray, bonservisi Lazio'da olan ve Mallorca'da kiralık oynayan Vedat Muriqi için istekli görünüyor.

Mallorca, Muriqi'nin bonservisini almak istiyor

Okdario'da yer alan habere göre; Mallorca Lazio'dan kiraladığı Vedat Muriqi ile yola devam etmek istiyor. Futbolcu da buna sıcak bakıyor. Fakat sözleşmede yer alan 12 milyon euroluk opsiyonu Mallorca ödemeye sıcak bakmıyor. Roma'nın ise bu rakamı taksitler halinde ödeme fırsatı vereceği iddia edildi.

4 yıllık sözleşme

Haberin detayında Mallorca ile Muriqi arasında 4 yıllık sözleşme imzalanma planı olduğu ve söz konusu bonservisin de 3'er milyon euro olmak üzere 4 taksitle ödenebileceği belirtildi.

  • Kuzey İrlanda'ya attığı 2 golle dikkati çeken ve 28 yaşına giren Kosovalı futbolcu Mallorca'da 12 maçta 4 gol ve 1 asist üretti. İspanyol basını, Muriqi'nin adapte olamadığı İtalya'ya geri dönmeyi istemediğini de yazdı.

Galatasaray da masada

Öte yandan Galatasaray'ın da Muriqi için bir planı olduğu öne sürüldü. Tomeu Maura imzalı haberde, Galatasaray'ın transferi bitirmek istediği ve Mallorca'nın tüm planlarının sarı-kırmızılılar sebebiyle suya düşebileceği vurgulandı.