Vinicius Jr'a ırkçılık yapıldı! İspanya'da tepkiler büyüyor

Vinicius Jr
Vinicius Jr

İspanyol Futbol Menajerleri Birliği Başkanı Pedro Bravo, Real Madrid'in yıldız ismi Vinicius Jr'a karşı ırkçı söylemde bulundu. 22 yaşındaki futbolcuya 'maymun' benzetmesi yapan Bravo'ya tepki yağıyor.

İspanya'da gündem Vinicius Jr...

İspanyol Futbol Menajerleri Birliği Başkanı Pedro Bravo, Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusunun gollerden sonra yaptığı samba dansına tepki gösterdi. Bravo, eleştirinin dozunu artırınca iş ırkçılığa kadar gitti ve İspanya ayağa kalktı.

Pedro Bravo, Vinicius Jr'a ne dedi?

Pedro Bravo, katıldığı bir programda "Brezilyalı futbolcu sözleşmesine saygı göstermeli ve samba oynayacaksa bunu Brezilya'da yapmalı. Profesyonel meslektaşlarına saygı göstermeli ve maymunluğu bırakmalı." ifadelerini kullandı.

Bravo'nun haddini aşan ırkçı sözlerine başta Vinicius Jr. olmak üzere kulübü Real Madrid, Brezilyalı Neymar ve efsane futbolcu Pele'nin de aralarında olduğu birçok tanınmış isim tepki gösterdi.

  • Konuyla ilgili sosyal medya hesabından görüntülü bir açıklama yapan Vinicius Junior, "Başarılı bir siyah Brezilyalı futbolcunun mutluluğu Avrupa'nın çok sinirini bozuyor. (Teninin rengi gözlerin parlaklığından daha önemli olduğu sürece savaş olacaktır) sözü benim vücudumda dövmedir ve bu düşünce her zaman aklımdadır. Hayatımın felsefesi budur." ifadelerini kullandı.