Volkan Demirel'e telefon fırlatan taraftarın cezası belli oldu

​Volkan Demirel'e telefon fırlatan taraftarın cezası belli oldu
​Volkan Demirel'e telefon fırlatan taraftarın cezası belli oldu

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e tribünden telefon fırlatan Aliasker Vuran 5 ay 25 gün hapis cezası aldı.

Habertürk'ün haberine göre; Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 22 Ekim 2017 tarihinde Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan derbi maçında, tribünden fırlattığı telefon ile Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i ayağından yaralayan Aliasker Vuran, yargılandığı davada 5 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken, şahsın 1 yıl boyunca maçlara girişi de yasaklandı.

İstabul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Aliasker Vuran ile Volkan Demirel katılmadı. Volkan Demirel'in avukatı da duruşmaya katılmazken, ceza arasında mazeret dilekçesi göndererek yokluklarında karar verilmesini talep etti. Duruşmada hazır bulunan sanığın avukatı Hatice Arzu Sansar, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme, dosyayı karara bağlayarak sanık Aliasker Vuran'ı "kasten basit yaralama" ve "Spor alanlarında yasak madde bulundurmak" suçundan toplam 5 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanık Aliasker Vuran'ın 1 yıl süreyle maçlara girişinin yasaklanmasına da hükmetti.

VOLKAN DEMİREL ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞTI

Bir önceki duruşmaya katılan şikayetçi Volkan Demirel; "Bunlar futbolda yaşanan şeylerdir. Bana müsabaka esnasında fırlatılan cep telefonu isabet etmiştir. Ancak ben sanıktan şikayetçi değilim. Davaya da katılmak istemiyorum." diyerek şikayetçi olmaktan vazgeçmişti.