Weghorst, Beşiktaş'ı mı yoksa Fenerbahçe'yi mi seçecek?

Weghorst çıkmazı
Weghorst çıkmazı

Gelecek sezonda şampiyonluk için kadrosunu güçlendirmek isteyen Beşiktaş ve Fenerbahçe, kendi aralarında amansız bir yarışa girdi. İki İstanbul devi, bu sezon Burnley ile küme düşen Weghorst'u bitirmek için tüm kozlarını oynarken, Beşiktaş'ın bu transferde daha önde olduğu iddia edildi.

Beşiktaş, gelecek sezonun hedefini mutlak şampiyonluk olarak belirlerken, transfer çalışmalarını da erkenden bitirmek istiyor. Valerien Ismael'in ısrarla istediği 29 yaşındaki santrfor, transfer listesinin en başında yer alıyor. Beşiktaşlı yöneticiler, Hollandalı futbolcu için Burnley ile görüşerek masadan olumlu yanıtı alıp kalktı.

  • Burnley ile 2025’e kadar sözleşmesi bulunan Weghorst için 100 bin Euro’luk kiralama bedeli ödemeyi planlayan Beşiktaş, ardından 8 milyon Euro’luk opsiyon maddesini de İngilizlere sundu.

2.5 milyon Euro

Premier Lig’de geçen sezon beklentilerin uzağında kalan Hollandalı futbolcunun, önümüzdeki sezon Championship’te forma giymek istemediği belirtildi. Beşiktaş, futbolcunun toplamda 2.5 milyon Euro’luk maaşını ödemeyi kabul etti.

Masada Fenerbahçe de var

Futbolcuya Fenerbahçe'nin de yakın takipte olduğunu bilen siyah-beyazlılar elini çabuk tutarak bu oyuncuyu kampa yetiştirmek istediği bildirildi. Wout Weghorst’un kararının transferde belirleyici olacağı aktarıldı.