Xavi, Barcelona'ya geri dönüyor

Xavi, Barcelona'ya teknik direktör olarak geri döndü.
Xavi, Barcelona'ya teknik direktör olarak geri döndü.

Barcelona'da beklenen oluyor. Ronald Koeman'ın görevine son veren Katalan ekibi, efsane futbolcusu Xavi'yi takımın başına getirmeye hazırlanıyor. Anlaşmanın kısa süre içinde resmiyet kazanması bekleniyor.

Ligde ve Avrupa'da kötü gidişat nedeniyle teknik direktör Ronald Koeman'ın görevine son veren Barcelona, efsane futbolcusu Xavi'yi takımın başına getiriyor.

Katar ekibi Al Sadd, teknik direktörleri Xavi Hernandez'in Barcelona'ya transferi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Katalan kulübünün yetkilileri, Xavi konusunu görüşmek için geçtiğimiz günlerde Katar'a gitmişti.

  • Al Sadd'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
  • "Yönetimimiz, sözleşmede yazan serbest kalma bedelinin ödenmesinin ardından Xavi'nin Barcelona'ya transferi konusunda anlaşmaya varmıştır. Barcelona ile geleceğe yönelik işbirliği konusunda anlaştık. Xavi, Al Sadd tarihinin önemli bir parçası ve kendisine başarılar diliyoruz.

İspanyol basınına göre; Barcelona, Xavi'nin sözleşme feshi için Al Sadd'a 5 milyon € ödeyecek.

Al Sadd kulübü CEO'su Turki Al-Ali, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Xavi, geçtiğimiz günlerde Barcelona'ya gitmek istediğini bize bildirdi. Kulübün içinden geçtiği zorlu dönemde görev almak istedi ve biz de bunun önünde durmama kararı aldık. Kendisine bundan sonraki görevinde başarılar diliyoruz. Xavi ve ailesi, Doha'da her zaman iyi anılacaktır. Kendisiyle yakın ilişkilerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Barcelona'nın, Xavi'yle ilgili resmî açıklamayı yakın zamanda yapması bekleniyor.