Yanal ve Koç çıldırttı: Oynamayın, yönetmeyin!

Kırmızı kartla oyundan atılan Neustadter'in üzüntüsü...
Kırmızı kartla oyundan atılan Neustadter'in üzüntüsü...

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında deplasmanda Antalyaspor'la golsüz berabere kalarak devreyi düşme hattında tamamlayan Fenerbahçe'de Ersun Yanal ilk eleştirilerini almaya başladı. Deneyimli teknik adamın Antalyaspor karşısında 0-0'ı koruma istediği ve Ali Koç yönetiminin tutumu şimşekleri üzerine çekti.

Spor Toto Süper Lig 17. hafta mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor’la 0-0 berabere kaldı ve sezonun ilk yarısını 16 puanla küme düşme hattında tamamladı.

Antalya Stadyumu’nda oynanan maçta en fazla eleştirilen isimlerin başında Ersun Yanal geldi. Antalyaspor karşısında oyunun son dakikalarında yaptığı değişikliklerle tepki çeken Ersun Yanal’ın 0-0’lık skoru koruma isteği olumsuz karşılandı.

Mücadelenin 88. dakikasında Yassine Benzia’nın yerine Şener Özbayraklı’yı, 90. dakikada ise Mauricio Isla yerine Diego Reyes’i oyuna alan Ersun Yanal, hem yayıncı kuruluş yorumcusu Mustafa Doğan hem de Rıdvan Dilmen tarafından eleştirildi.

Fenerbahçe'de Eljif Elmas'ın yaşadığı üzüntü.
Fenerbahçe'de Eljif Elmas'ın yaşadığı üzüntü.
  • İki eski Fenerbahçeli, Ersun Yanal’ın Antalya deplasmanında böylesine kritik bir maçta skoru koruma isteğine anlam veremedi.

Rıdvan Dilmen canlı yayında Ali Koç ve yönetimine de yüklendi. Fenerbahçe'nin küme düşmemeye oynayacak bir takım olmadığını vurgulayan Dilmen, takımın bu şekilde gitmesi halinde 'yönetilmemesi' ve 'oynamaması' gerektiğini savundu.

Yassine Benzia'nın yaşadığı hayalkırıklığı...
Yassine Benzia'nın yaşadığı hayalkırıklığı...

RIDVAN DİLMEN NE DEDİ?

  • “Ersun Yanal'ın takımı, son dakikada oyuna Diego Reyes'i sokan takımsa, o zaman gerçekten küme düşmemeye oynuyordur bu takım. Fenerbahçe, kazanırsa 14. sıraya çıkacak. Beşiktaş ile 8 puan fark kalıyor. Ama sen demek ki Akhisar'ı düşünüyorsun, Alanya'yı, Rize'yi düşünüyorsun. Fenerbahçe eğer küme düşmemeye oynayacaksa, oynamasın! Yönetmeyin!