Yaz saati uygulaması Avrupa maçlarının saatlerini etkiledi

Bu sene kış saati uygulaması gerçekleşmeyecek. Hal böyle olunca; Şampiyonlar Ligi maçları 21:45’te başlar alışkanlığı da rafa kalktı.

26 Mart 2016'da gün ışığından daha çok yararlanılması için başlayan yaz saati uygulamasının 30 Ekim'de son bulması bekleniyordu. Ancak alınan kararla kış saati uygulaması rafa kalktı.
Karar yayımlandı

                                    Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı: Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.
Karar yayımlandı Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı: Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.
21:45 değil 22.45’te başlayacak

                                    Yaz saati uygulamasının kış aylarında da devam edecek olması Avrupa liglerinde oynanacak maçlarının saatlerini de etkiledi. 21:45'te başlamasına alışık olduğumuz Şampiyonlar Ligi maçları bundan sonra 22:45'te oynanacak.
21:45 değil 22.45’te başlayacak Yaz saati uygulamasının kış aylarında da devam edecek olması Avrupa liglerinde oynanacak maçlarının saatlerini de etkiledi. 21:45'te başlamasına alışık olduğumuz Şampiyonlar Ligi maçları bundan sonra 22:45'te oynanacak.
Maçlar gece yarısı oynanacak 

                                    20:00 ve 22:05'te oynanmasına alışık olduğumuz Avrupa Ligi maçları ise 21:00 ve 23:05'te başlayacak.
Maçlar gece yarısı oynanacak 20:00 ve 22:05'te oynanmasına alışık olduğumuz Avrupa Ligi maçları ise 21:00 ve 23:05'te başlayacak.
UEFA değiştirebilir
Benzer bir saat uygulaması Rusya'da da bulunuyor. Ancak Rus takımları maçlarını UEFA'nın belirlediği daha erken saatlerde oynayabiliyor. Bu nedenle Türkiye içinde UEFA'dan benzer bir karar çıkabilir.
UEFA değiştirebilir Benzer bir saat uygulaması Rusya'da da bulunuyor. Ancak Rus takımları maçlarını UEFA'nın belirlediği daha erken saatlerde oynayabiliyor. Bu nedenle Türkiye içinde UEFA'dan benzer bir karar çıkabilir.