Yeni başkan adayından Drogba ve Sneijder sürprizi

Drogba Senijder
Drogba Senijder

Galatasaray'da yapılacak seçimde başkan adayı olduğunu açıklayan Mustafa Cengiz, yeni teknik direktör ve planları hakkında sürpriz açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübünün 20 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulu öncesi başkanlığa aday olduğunu açıklayan Mustafa Cengiz, bazı şeylerin yolunda gitmediğinin gün gibi ortada olduğunu söyledi.

Kulübün mali, idari ve sportif anlamda başarısız olduğunu savunan Cengiz, yine de Dursun Özbek yönetiminin süresini doldurmasını beklediklerini vurguladı. Görevi gelmesi halinde göreve gelebilecek isimler hakkında da konuşan Cengiz, Fatih Terim, Drogba ve Sneijder ile görüşeceğini açıkladı.

Galatasaray'ın yeni başkan adayı Mustafa Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar;

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ"

  • "Galatasaray için, doğru yönetme adına, elimizi taşın altına koyacağız. Biz, fırtınalı, en zor dönemde yönetime talip olduk. Bunun camia tarafından olumlu değerlendirildiğini biliyoruz. Takım başarılıyken, mali durum düzgünken, idari yapılanma doğruyken, herkes o gemiyi yönetebilir. Önemli olan fırtınalı havada yönetmek ve bu göreve talip olmak. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz."

"DROGBA VE SNEİJDER İLE GÖRÜŞECEĞİM"

  • "Sevgili Fatih Terim hem Galatasaray iyi hem de geçmiş başarılarda imzası olan bir isim. Biz hem Fatih Terim'le, hem de Drogba ile gerekse oyuncu antrenörü olarak Sneijder ile görüşeceğim. Galatasaray'ın çıkarları ne gerektiriyorsa onu yaparım. Sevgili Fatih Terim, Drogba, Sneijder, Bielsa ve Tuchel ile görüşeceğiz. Bu sezon futbolculara toplamda 150 milyon euroya yakın para harcandı. 38 milyon avro da satıştan düşülünce 105 milyon avro. Dursun bey bize söz verdi. Ben borçsuz bir Galatasaray bırakacağım dedi. 1 TL de olsa kara geçireceğim dedi. Bence Dursun bey günü kurtarayım dedi. Tüm takımı yüksek bir bedelle kurdu. Bunlar Galatasaray'ın geleceğini karartır."

"İLK GÖRÜŞECEĞİM İSİM FATİH TERİM"

  • "Taraftarımız bizim için çok önemli. Ben, onların ne dediğine bakarım. Çünkü ben de taraftarım. Tribünleri dolduran, harçlığını, maaşını, zamanını veren onlar. Taraftarın sesini dinlememiz gerek. Onların genel eğilimi, Fatih Terim'den yana. Sebebi de geçmişte yaşattığı başarılar. Şu anda da bir görevi yok. Seçilirsem ilk görüşeceğim isim Fatih Terim'dir. Taraftarımız Fatih Terim'i işaret ediyor, ben de 'Terim' diyorum. Mümkünse onunla uzun soluklu bir sözleşme yapmak isterim. O bir Galatasaray markası. Belki üst akıl olur, yanında bir teknik direktör bulunur. Oturup konuşulması gereken konular."