Yeni başkan Büyükekşi'den yabancı sınırı açıklaması

TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi oldu
TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi oldu

Tek aday olarak girdiği seçimle Türkiye Futbol Federasyonunun yeni başkanı olan Mehmet Büyükekşi, haftalardır süren yabancı sınırı tartışmalarına açıklık getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonunun bugün Ankara'da gerçekleşen olağanüstü seçimli genel kurulunda yeni başkan Mehmet Büyükekşi oldu. 2019 - 2021 yılları arasında Gaziantep FK başkanlığı da yapan Büyükekşi, 1 yıl boyunca ülke futbolunu yönetecek. Ardından olağan seçimli genel kurul gerçekleşecek.

Seçimden önce yabancı kuralıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Büyükekşi: "Biz hiçbir şeyi kulüplere rağmen yapmayacağız. Birlikte karar alacağız. Futbolun ekosistemine uygun, kulüplerin faydasına göre karar alacağız. Yabancı sayısının 14'ten 12'ye inme durumu vardı. Kulüplerin istediği şekilde bir çözüme ulaşacağız." dedi.

Deplasman yasağı kalkıyor

Yeni başkan Mehmet Büyükekşi, taraftarların deplasman yasağıyla ilgili de konuştu.

  • "Deplasman yasağının kalkmasını istiyoruz. Hakem performansları için yapay zekayı kullanmak istiyoruz. Hiçbir konu algı operasyonu olmamalı. Şeffaf olarak kamuoyuna açıklayacağız."

Yayıncı kuruluş değişmedi

Türk futbolunda uzun süredir konuşulan yayıncı kuruluş problemi, kısa süreli de olsa çözüme kavuştu. Büyükekşi, mevcut yayıncı kuruluş Bein Sports ile olan sözleşmenin 1 yıl uzatıldığını açıkladı.