Yeni Malatyaspor'dan resmî açıklama: Ligden çekildiler...

Yeni Malatyaspor
Yeni Malatyaspor

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin en çok etkilediği illerden Malatya'nın TFF 1. Lig'deki temsilcisi Yeni Malatyaspor, ligden çekilme kararı aldı.

6 Şubat'taki deprem felaketinin en çok etkilediği futbol takımlarından biri de Yeni Malatyaspor...

28 yaşındaki kalecileri Ahmet Eyüp Türkaslan'ı kaybeden Doğu Anadolu temsilcisi, ligden çekilme kararı aldı.

Konuyla ilgili konuşan Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, "Oyuncularımızdan biri vefat etti. Biz artık yokuz." dedi.

  • "Türkiye'nin başı sağ olsun. Bulunduğumuz durum içler acısı. Birçok ekip müdahaleye devam ediyor. Enkaz altındakileri kurtarmanın mücadelesindeyiz. Yardımlar ulaştı. İhtiyaç sahiplerine gönderiyoruz. Yiyecek-içecek sıkıntımız yok ama çadır ve konteyner ihtiyacımız var.
  • 5 gündür kulübe gitmemiştim. Şu an kulüpten dönüyorum. Kulübümüz de içler acısı. Ligden çekildiğimizi federasyona bildirdik. Futbol oynama gibi bir şansımız yok. Oyuncularımızdan biri vefat etti. Biz artık ligde yokuz.

Şimdi ne olacak?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün Hatayspor ve Gaziantep FK ile ilgili açıklama yaptı. Hatayspor'un Süper Lig'den çekildiğini belirten Büyükekşi,

"Hatayspor kulübü yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynamayacağını bize bildirdi. Gaziantep FK de ligden çekilmek isterse bu iki kulübümüzün hakları baki kalmak kaydıyla 17 takımla yola devam etmeyi planlıyoruz.

Önümüzdeki yıl 18 takımla devam edecekti. Hatayspor ve Gaziantep FK'nin ligden çekilmesi halinde, önümüzdeki yıl 20 takımla oynanacak." dedi.

Benzer durum Yeni Malatyaspor için de söz konusu. Sarı kırmızılı ekip ligden çekildiği takdirde TFF 1. Lig bu sezon 18 takımla devam edecek. Yeni Malatyaspor önümüzdeki sezon tekrar TFF 1. Lig'de oynayacak.