Yılmaz Vural'dan açıklama: Sezonun geri kalanında devam edecek durumda değiliz

Yılmaz Vural, lige devam edemeyeceklerini açıkladı
Yılmaz Vural, lige devam edemeyeceklerini açıkladı

Depremin etkilediği şehirlerden Malatya'da kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ı kaybeden Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'dan açıklama geldi. Vural, sezonun geri kalanında devam edecek durumda olmadıklarını söyledi.

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor, ligden çekilmek istiyor.

Depremde kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ı kaybeden sarı kırmızılı ekibin teknik direktörü Yılmaz Vural, "Yönetim kurulumuzla da konuştuk. Federasyondan ricamız, sezonun geri kalanı için bizi affetsinler. Devam edecek durumda değiliz." dedi.

TV100'e konuşan 70 yaşındaki teknik adam, "Halkın psikolojisi de futbol duymak istemiyor. Federasyonumuzun toplantısı var. Karar verecekler. Etkilenen takımlar var. Yabancı oyuncularımız şehri terk etti. Türk oyuncularımız evde. Buraya getiremiyoruz. Bu yarışa devam edecek durumda değiliz." ifadesini kullandı.

  • "4 Şubat'ta oynadığımız Çaykur Rizespor maçından sonra oyuncularıma 2 gün izin verdim. Malatya'da yaşayanlar otobüsle oraya döndü. Diğer oyuncularımıza ve antrenörlerimize bir şey olmadı."

Daha önce de bazı takımların ligden çekildiğini hatırlatan Yılmaz Vural, "Geçen sene Kastamonuspor sel felaketi nedeniyle ligden çekilmişti. Örnekleri çok. Elazığspor da geçen sene ligden çekilmişti. Böyle bir felaket olunca yapacağımız şey ne kadar ön planda olur?" dedi.