Yeşil sahalarda tozu dumana katan baba-oğul futbolcular!

​Yeşil sahalarda tozu dumana katan baba-oğul futbolcular!
​Yeşil sahalarda tozu dumana katan baba-oğul futbolcular!

Ünlü futbolcuların oğulları da en az babaları kadar başarılı birer spor adamı olabiliyor mu?

İyi bir futbolcu olabilmek için yetenek mi, çalışma azmi mi gerekli? Peki, futbolcu olabilmek genlerle mi ilgili?

Bir evde sporcu varsa; o ailede gündem her daim spordur. Hal böyle olunca sporcu ebeveynlerin olduğu bir ailede çocukların birçoğu da sporcu olma hayalleri kurar. Yeşil sahalardan gelip geçen efsane baba ve oğulları sizler için derledik.

İşte futbolcu baba-oğullar;

Ian ve Shaun Wright-Phillips

                                    3 Kasım 1963 tarihinde dünyaya gelen Ian Edward Wright, İngiliz futbolunun önemli isimlerinden biri. Arsenal ile efsaneleşen golcünün oğlu Shaun Wright-Phillips  babasının yolunu izledi. 36 yaşındaki Shaun şimdilerde ABD 2. Lig ekibi Phoenix Rising'de forma giyiyor. Shaun'un oğlu D'Margio Wright-Phillips de futbol oynuyor. Dedesi ve babasının yolunda yürüyen 16 yaşındaki D'Margio Manchester City'nin genç takımında forma giyiyor.
Ian ve Shaun Wright-Phillips 3 Kasım 1963 tarihinde dünyaya gelen Ian Edward Wright, İngiliz futbolunun önemli isimlerinden biri. Arsenal ile efsaneleşen golcünün oğlu Shaun Wright-Phillips babasının yolunu izledi. 36 yaşındaki Shaun şimdilerde ABD 2. Lig ekibi Phoenix Rising'de forma giyiyor. Shaun'un oğlu D'Margio Wright-Phillips de futbol oynuyor. Dedesi ve babasının yolunda yürüyen 16 yaşındaki D'Margio Manchester City'nin genç takımında forma giyiyor.
Juan Sebastian ve Juan Ramon Veron

                                    Juan Ramon Veron 17 Mart 1944'te Arjantin'in La Plata kentinde dünyaya geldi. Veron, ülkesi Arjantin'in önemli kulüplerinde oynadı. Arjantin Milli Takımı'nda da forma giyen golcünün oğlu da bir futbolcu. 1975 doğumlu Juan Sebastian Veron; Parma, Lazio, Manchester United, Chelsea ve Inter gibi dünyanın önemli kulüplerinde forma giydi. Ünlü orta saha oyuncusu kariyerine 2011'de Arjantin'in Estudiantes takımında son verdi.
Juan Sebastian ve Juan Ramon Veron Juan Ramon Veron 17 Mart 1944'te Arjantin'in La Plata kentinde dünyaya geldi. Veron, ülkesi Arjantin'in önemli kulüplerinde oynadı. Arjantin Milli Takımı'nda da forma giyen golcünün oğlu da bir futbolcu. 1975 doğumlu Juan Sebastian Veron; Parma, Lazio, Manchester United, Chelsea ve Inter gibi dünyanın önemli kulüplerinde forma giydi. Ünlü orta saha oyuncusu kariyerine 2011'de Arjantin'in Estudiantes takımında son verdi.
Paolo ve Cesare Maldini

                                    Cesare Maldini 5 Şubat 1932'de İtalya'nın Trieste şehrinde dünyaya geldi. 1952'de Triestina formasıyla profesyonel kariyerine adım atan Maldini 1954'te efsaneleştiği Milan'a imza attı. 1967'de futbolculuk kariyerine son veren Maldini ardından çeşitli kulüplerde teknik direktörlük yaptı. Cesare Maldini 3 Nisan 2016'da yaşamını yitirdi. Ünlü futbolcunun oğlu Paolo Maldini de bir futbol efsanesi. 2009'da emekli olan oğul Maldini kariyeri boyunca yalnızca Milan forması giydi. Maldini babasıyla aynı takımda çalışma şansını da yakaladı.
Paolo ve Cesare Maldini Cesare Maldini 5 Şubat 1932'de İtalya'nın Trieste şehrinde dünyaya geldi. 1952'de Triestina formasıyla profesyonel kariyerine adım atan Maldini 1954'te efsaneleştiği Milan'a imza attı. 1967'de futbolculuk kariyerine son veren Maldini ardından çeşitli kulüplerde teknik direktörlük yaptı. Cesare Maldini 3 Nisan 2016'da yaşamını yitirdi. Ünlü futbolcunun oğlu Paolo Maldini de bir futbol efsanesi. 2009'da emekli olan oğul Maldini kariyeri boyunca yalnızca Milan forması giydi. Maldini babasıyla aynı takımda çalışma şansını da yakaladı.
Frank Lampard ve Frank Richard George Lampard

                                    Frank Richard George Lampard, 20 Eylül 1948'de İngiltere'de hayata gözlerini açtı. Lampard, kariyerinde West Ham United ve Southend United formaları giydi. Frank Lampard Jr. 28 Haziran 1978'de dünyaya geldi. 13 yıl Chelsea forması giyen Lampart, 2 Şubat 2017'de New York City'de emekli oldu.
Frank Lampard ve Frank Richard George Lampard Frank Richard George Lampard, 20 Eylül 1948'de İngiltere'de hayata gözlerini açtı. Lampard, kariyerinde West Ham United ve Southend United formaları giydi. Frank Lampard Jr. 28 Haziran 1978'de dünyaya geldi. 13 yıl Chelsea forması giyen Lampart, 2 Şubat 2017'de New York City'de emekli oldu.
Diego ve Pablo Forlan

                                    14 Temmuz 1945 doğumlu Pablo Forlan ülkesi Uruguay'da çeşitli takımların formasını giydi. Başarılı savunma oyuncusu Brezilya ekipleri Santos ve Cruzeiro'da da oynadı. Oğlu Diego Forlan ise babasından daha başarılı bir isim oldu. Diego Forlan son olarak Mumbai City forması giydi.
Diego ve Pablo Forlan 14 Temmuz 1945 doğumlu Pablo Forlan ülkesi Uruguay'da çeşitli takımların formasını giydi. Başarılı savunma oyuncusu Brezilya ekipleri Santos ve Cruzeiro'da da oynadı. Oğlu Diego Forlan ise babasından daha başarılı bir isim oldu. Diego Forlan son olarak Mumbai City forması giydi.
Burak ve Fikret Yılmaz

                                    1957 doğumlu Fikret Yılmaz çeşitli Anadolu takımlarında kaleci pozisyonunda forma giydi. 1996 yılında teknik direktörlük kariyerine adım atan Fikret Yılmaz son olarak Balıkesirspor'u çalıştırdı. Burak Yılmaz ise hepimizin malumu Türkiye'nin en yetenekli golcülerinden biri...
Burak ve Fikret Yılmaz 1957 doğumlu Fikret Yılmaz çeşitli Anadolu takımlarında kaleci pozisyonunda forma giydi. 1996 yılında teknik direktörlük kariyerine adım atan Fikret Yılmaz son olarak Balıkesirspor'u çalıştırdı. Burak Yılmaz ise hepimizin malumu Türkiye'nin en yetenekli golcülerinden biri...
Xabi ve Periko Alonso

                                    1953 yılında dünyaya gelen Pablo Alonso, İspanya'nın önemli orta saha oyuncularından biridir. 1982-83 yıllarında Barcelona'da forma giyen Alonso 1988'de Sabadell'de emekli oldu. Son olarak Real Sociedad'ı çalıştıran Alonso'nun oğlu da yakından tanıdığımız bir isim. Liverpool ve Real Madrid'te uzun yıllar forma giyen Xabi Alonso geride bıraktığımız temmuz ayında emekli oldu.
Xabi ve Periko Alonso 1953 yılında dünyaya gelen Pablo Alonso, İspanya'nın önemli orta saha oyuncularından biridir. 1982-83 yıllarında Barcelona'da forma giyen Alonso 1988'de Sabadell'de emekli oldu. Son olarak Real Sociedad'ı çalıştıran Alonso'nun oğlu da yakından tanıdığımız bir isim. Liverpool ve Real Madrid'te uzun yıllar forma giyen Xabi Alonso geride bıraktığımız temmuz ayında emekli oldu.
Johan ve Jordi Cruyff

                                    Hollanda futbolunun efsane ismi Johan Cruyff, 24 Mart 2016'da yaşama gözlerini yumdu. Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi isimlerinden biri olan Johan Cruyff’un oğlu da bir futbolcu. Jordi Cruyff, Ajax altyapısında futbola başladı. Jordi Cruijff 2010'da Valletta'da kariyerine nokta koydu.
Johan ve Jordi Cruyff Hollanda futbolunun efsane ismi Johan Cruyff, 24 Mart 2016'da yaşama gözlerini yumdu. Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi isimlerinden biri olan Johan Cruyff’un oğlu da bir futbolcu. Jordi Cruyff, Ajax altyapısında futbola başladı. Jordi Cruijff 2010'da Valletta'da kariyerine nokta koydu.
Zinedine ve Enzo Zidane

                                    Real Madrid'in efsane futbolcusu Zinedine Zidane futbolculuk dönemindeki başarıların benzerlerini teknik direktör olarak da yaşamaya devam ediyor. Ocak 2016'da Real Madrid'in başına geçen Zidane'nin oğlu Enzo babasının izinde yürüyor. 22 yaşındaki Enzo, La Liga ekiplerinden Alaves'te forma giyiyor.
Zinedine ve Enzo Zidane Real Madrid'in efsane futbolcusu Zinedine Zidane futbolculuk dönemindeki başarıların benzerlerini teknik direktör olarak da yaşamaya devam ediyor. Ocak 2016'da Real Madrid'in başına geçen Zidane'nin oğlu Enzo babasının izinde yürüyor. 22 yaşındaki Enzo, La Liga ekiplerinden Alaves'te forma giyiyor.
Arthur Zico ve Thiago Coimbra

                                    Beyaz Pele lakaplı Arthurn Zico, Brezilya futbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerdendir. 2006-2008 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştıran Zico'nun oğlu da bir futbolcu. 34 yaşındaki Thiago Coimbra, Brezilya'nın Boavista Sport kulübünde forma giyiyor.
Arthur Zico ve Thiago Coimbra Beyaz Pele lakaplı Arthurn Zico, Brezilya futbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerdendir. 2006-2008 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştıran Zico'nun oğlu da bir futbolcu. 34 yaşındaki Thiago Coimbra, Brezilya'nın Boavista Sport kulübünde forma giyiyor.