Yeşil sahaların 'takım içi kavgaları'

Marcao'nun milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'na saldırması büyük tepki çekti.
Marcao'nun milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'na saldırması büyük tepki çekti.

Galatasaraylı Marcao'nun, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'nu yumruklaması spor gündeminin en çok konuşulan konusu... Bu olay, Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda meydana gelen diğer takım içi kavgaları da akıllara getirdi.

Galatasaraylı Marcao'nun, GZT Giresunspor maçında takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'nu yumruklaması herkesi şaşırttı. Daha önce Süper Lig'de karşılaşma esnasında bu tarz bir kavga görmesek de, antrenmanlarda ve kamplarda futbolcuların birçok kez birbirine girdiği biliniyor.

Üzülmez - Toraman kavgası

2008-2009 sezonuna hazırlanan Beşiktaş, Avusturya'da kamp yapıyordu. Kaptan İbrahim Üzülmez, yemeğe terlikle gelen 2. kaptan İbrahim Toraman'ı "Hoca yemeğe terlikle gelinmemesini söyledi, neden terlikle geldin?" diyerek çıkıştı. Bunun üzerine iki futbolcu birbirine girdi. Kadro dışı kararının ardından iki futbolcu zoraki barıştırılsa da, 2011'de bir kavga daha patlak verdi.

İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez, basın toplantısında birliktelik mesajı vermişti.
İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez, basın toplantısında birliktelik mesajı vermişti.

Ankaragücü maçının devre arasında, yedikleri gol nedeniyle İbrahim Toraman'ın kendisine küfrettiğini söyleyen İbrahim Üzülmez, soyunma odasına Toraman'a yumruk attı. İkinci yarıya çıkarılmayan Üzülmez'in sözleşmesi daha sonra feshedildi.

Soyunma odasına kilitleyip dövdü

Akıllardan çıkmayan bir başka kavga olayı ise, Galatasaray'da Felipe Melo ile Albert Riera arasında yaşandı. Antrenmanda tartışan ikili, sakinleşmeleri için teknik direktör Fatih Terim tarafından soyunma odasına gönderildi. Ancak beklentiler ters tepti. Melo, soyunma odasını kilitledi ve Riera'yı hem yumrukladı hem de yerde tekme attı. Riera hastanelik oldu. İki futbolcuya para ve kadro dışı kalma cezası verildi, sonra ikisi de affedildi.

Hastanelik olan Riera'nın gözü şişmiş ve morarmıştı.
Hastanelik olan Riera'nın gözü şişmiş ve morarmıştı.

Caner, hem Arda ile hem de Bilica ile kavga etti

Türk futbolunun en agresif karakterlerinden Caner Erkin de, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe kariyerinde kavgaya karıştı. Galatasaray antrenmanında kaptan Arda Turan ile kavga eden Caner Erkin'in dudağı patlamıştı. Milli futbolcu, Fenerbahçe'de ise antrenmanda bir pozisyonda üzerine Bilica ile birbirine girdi.

Caner Erkin ve Arda Turan'ın kavgasından
Caner Erkin ve Arda Turan'ın kavgasından

Yine İbrahim Toraman

Yine bir Beşiktaş antrenmanı ve yine İbrahim Toraman.. Toraman, bu kez Fenerbahçe'den transfer edilen Sezer Öztürk ile kavga etti. İbrahim Toraman, Sezer'e "Temponu kaybetmişsin" deyince Sezer sert karşılık verdi. Bunun üstüne Toraman, "Akşam odama gel görüşelim" dedi. Sezer Öztürk ve İbrahim Toraman o akşam odada sert bir kavgaya tutuştu. Kapıyı kırarak giren takım arkadaşları, kavgayı zor ayırdı. Olayın ardından iki futbolcu da kadro dışı kaldı. Toraman daha sonra Sivasspor'a kiralandı.

"Bana babam bile el kaldırmadı!"

Yine Galatasaray, yine kavga... Bu kez bir milli futbolcu ile altyapı oyuncusu arasında... Servet Çetin, antrenmanda bir pozisyondan sonra Cem Sultan'a yumruk attı. Bu olay Cem Sultan'ın Twitter paylaşımlarıyla ortaya çıktı. Sultan, attığı tweetlerle Servet Çetin'e tepki göstermişti.