Yıldırım Demirören açıkladı: Sezon sonunda yabancı kuralı değişiyor

Yıldırım Demirören Yabancı Kuralı ve video hakem
Yıldırım Demirören Yabancı Kuralı ve video hakem

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, sezon sonunda yedek kulübesindeki yabancı sayısının azaltılabileceğini söyledi. Demirören ayrıca, video hakem uygulamasının futbolun güzelliğini öldürdüğünü söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, video hakem uygulaması ve tartışılan yabancı kuralına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Video hakem uygulamasına karşı olduğunu söyleyen Demirören, sistemin Ocak ayına kadar yetişmesinin zor olduğunu ancak Kulüpler Birliği’nin ısrarcı olduğunu belirtti. Demirören, video hakem uygulamasının futbolun güzelliğini öldüreceğinin de altını çizdi.

Yıldırım Demirören'in açıklamaları spor kamuoyunda ses getirdi.
Yıldırım Demirören'in açıklamaları spor kamuoyunda ses getirdi.

Yıldırım Demirören ayrıca mevcut yabancı kuralına da değindi. 2019 yılına kadar yeni bir düzenleme olmasının imkansız olacağını belirten Demirören, sezon sonunda yedek kulübesindeki yabancı sayısının düşürülebileceğinin sinyallerini verdi.

Yıldırım Demirören’in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde

YABANCI KURALI İÇİN KRİTİK SÖZLER

  • “Yabancı kontenjanı 2019’a kadar geçerli. Şu an için yeni bir düzenleme olması imkansız. Ancak sezon sonunda yedek kulübesinde bekleyen yabancı sayısı azaltılabilir. Biliyorsunuz bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın beyenatları var. Bu beyanatları önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımızın sözleri ilk yönetim kurulu toplantımızda sahadaki Türk oyuncu sayısını nasıl artırırız bunun çalışmasını yapacağız. Yabancı oyuncunun gelmesi ile futbolda kalite arttı, yerli oyuncu fiyatları düştü. Tribünlerin dolması da kaliteli yabancıdan dolayı"
Video hakem üzerine çalışmalar devam ediyor.
Video hakem üzerine çalışmalar devam ediyor.

VİDEO HAKEM SÖZLERİ

  • “Video hakem sistemine karşıyım. Çünkü futbolun güzelliğini öldürür. Kulüpler Birliği istiyor, ocak ayına yetişmesi zor ama uğraşıyoruz. UEFA testlerden sonra onay verecek. Benim şahsi görüşümü soruyursanız, lig devam ederken sistem değişmez, sezon sonuna kalır diye düşünüyorum.”