Yıldırım Demirören'in yerine sürpriz Fenerbahçeli: Saadettin Saran

Saadettin Saran
Saadettin Saran

Fenerbahçe Spor Kulübünün eski yöneticisi Sadettin Saran, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Saadettin Saran, "Federasyon başkanlığı konusunda mevcut şartlar oluştuğunda ülke futbolu adına elimi taşın altına koyarım" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonunun Ocak ayında olağanüstü kongreye gideceği iddiası kulisleri hareketlendirdi.

Fanatik Gazetesi’nin haberine göre; başkanlık koltuğu için eski Fenerbahçeli yönetici Sadettin Saran’ın ismi gündeme geldi. Önümüzdeki hafta içinde Ankara ve Kırıkkale’de kendi imkanları ile yaptırdığı 19. spor kompleksinin açılışını yapacak olan Saran, daha sonra da Ankara'da bu yönde bir dizi özel görüşmelerde bulunacak.

Sadettin Saran, Fenerbahçeli kimliğiyle biliniyor.
Sadettin Saran, Fenerbahçeli kimliğiyle biliniyor.

Haberde ayrıca, Sadettin Saran’ın başkanlık sürecinde bazı yayın haklarını farklı gruplara devretmesinin gündemde olduğu da belirtildi.

SADETTİN SARAN 5 DİL BİLİYOR

Sadettin Saran, yurt içinde olduğu kadar, yurt dışında da güçlü lobiye sahip. Tam 5 yabancı dil bilen ve Avrupa futbolunun önde gelen ülkeleri ile sıkı ilişkiler içinde bulunan Saran’ın 2024 finalleri için Almanya ile girilen yarışta çok etkili olabileceği konuşuluyor.

Sadettin Saran özel hayatında kişisel gelişimine yaptığı yatırımlarla dikkati çekiyor.
Sadettin Saran özel hayatında kişisel gelişimine yaptığı yatırımlarla dikkati çekiyor.

SADETTİN SARAN DOĞRULADI

Federasyon başkanlığı konusunda yaşanan bu gelişmeleri doğrulayan Saran, “Türk sporunun yıllardır içindeyim. Federasyon başkanlığı konusunda mevcut şartlar oluştuğunda ülke futbolu adına elimi taşın altına koyarım. Hizmet adına ne gerekiyorsa yaparım” dedi.