Yıldız forvet bekleneni vermedi

Vedat Muriqi ve Ferdi Kadıoğlu
Vedat Muriqi ve Ferdi Kadıoğlu

Eskiden ligimiz kulüplerinden Fenerbahçe'de oynayan Vedat Muriqi, İtalyan ekibi Lazio'da oynayan Kosova uyruklu futbolcu, istenileni veremedi. 27yaşındaki yıldız oyuncunun devre arasında Fenerbahçe'ye geri dönebileceği ortaya atıldı.

15 Eylül 2020 tarihinde yaklaşık 20 milyon euro karşılığında Fenerbahçe'den Lazio'ya transfer olan Vedat Muriqi, İtalya'da istediğini bulamadı. Beklentilerin altında kalan Kosovalı oyuncunun yeniden Fenerbahçe'ye dönebileceği belirtildi.

La Gazzetta dello Sport'un haberine göre 42 maçta sadece 2 gol atan Vedat Muriqi, takımdan ayrılmaya sıcak bakıyor. 27 yaşındaki oyuncunun gol yollarında etkisizVeda kalmasından dolayı Lazio yönetimi de ayrılık kararına olumlu yaklaşıyor.

Kiralama formülü masada

Haberde 20 milyon euroya transfer edilen ve yıllık net 2.2 milyon euro kazanan Vedat Muriqi'in 15 milyon euroya yakın bir ücretle satılmak istendiği kaydedildi. Fenerbahçe'nin bu rakamı ödeyemeyeceği ifade edilirken, kiralama formülünün de masada olduğu öğrenildi.

7 Temmuz 2019 yılında 5.6 milyon euro karşılığında Rizespor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Vedat Muriqi, 36 maçta sarı-lacivertli formayı giydi. Kosovalı oyuncu bu karşılaşmalarda 17 gol ve 7 asistle oynadı.