Yıldız futbolcu gözyaşları içinde kaldı

​Yıldız futbolcu gözyaşları içinde kaldı
​Yıldız futbolcu gözyaşları içinde kaldı

İngiliz futbolcu Jermain Defoe, en yakın arkadaşı olarak tarif ettiği 6 yaşındaki kanser hastası Bradley Lowery’a duyduğu sevginin karşılığını bir ödülle aldı. Küçük çocuğun vefatının ardından Defoe kendini hayır işlerine adadığını açıkladı.

İngiltere'de Helen Rollason Yılın Sporcu Onur Ödülü Bournemouth forması giyen Jermain Defoe'ya verildi. Temmuz ayında Sunderland'ten Bournemouth'a transfer olan Defoe aldığı ödül hakkında İngiliz basınına konuştu.

Gözyaşlarını tutamadı

Defoe küçük arkadaşının kaybetmenin acısını yaşıyor.
Defoe küçük arkadaşının kaybetmenin acısını yaşıyor.

Defoe’nin bu ödüle layık görülmesindeki en önemli sebep ise 6 yaşındaki Bradley Lowery oldu. Temmuz ayında yaşama gözlerini yuman Bradley Lowery hakkında konuşurken ünlü futbolcu göz yaşlarına hakim olamadı.

Defoe hayranıydı

Jermain Defoe, Bradley'i hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bradley Lowery kanser hastası küçük bir çocuktu. 18 aylıkken tanısı konulan Bradley Lowery iyi bir Sanderland taraftarıydı ve Defoe'ye hayrandı. Küçük çocuğun annesi yoğun çabaların ardından Defoe'ye ulaştı ve evladının hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Sunderland formasıyla sahaya çıkan ve binlerce taraftarın önünde kaleye meşin yuvarlağı gönderen minik, temmuz ayında yaşam savaşını kaybetti.

Vakıf kurdular

Ünlü futbolcu Jermain Defoe ve Bradley'in ailesi birlikte bir kanser vakfı kurdu ve hasta çocuklara yardım etmeye başladı.

“En yakın arkadaşımdı”

Defoe küçük çocukla tanıştıktan sonra hayatının tamamen değiştiğini söyledi.
Defoe küçük çocukla tanıştıktan sonra hayatının tamamen değiştiğini söyledi.

Yılın Sporcu Onur Ödülünü alan Defoe, "Bradley benim bu hayattaki en yakın arkadaşımdı. Onu tanıdıktan sonra hayatım tamamen değişti. İdmanda, yürürken, alışveriş yaparken sürekli olarak onu düşünüyordum. Ancak o savaşı kaybetti ve ben de en yakın arkadaşımı kaybettim. Güzel bir ödül aldım ama bu onu geri getirmeyecek” dedi.

“O bana hayatı öğretti”

"Bradley sayesinde bu hayatta futboldan daha önemli şeyler olduğunu fark ettim. Onun bana olan sevisi beni büyüledi. Ben en yakın arkadaşını kaybetmiş bir insanım. Bradley'den sonra ilk kez kendi çocuğum olsun istiyorum. Önceden de çocukları severdim ama aramızda tarifi olmayan bin bağ vardı" diye konuştu.

Okul yaptıracak

Ünlü futbolcu, kan bağı bulunmayan bir çocuğun ne kadar çok sevileceğini tüm dünyaya kanıtladı.
Ünlü futbolcu, kan bağı bulunmayan bir çocuğun ne kadar çok sevileceğini tüm dünyaya kanıtladı.

Ünlü futbolcu, “Bradley bana hayatı öğretti. Babamın doğduğu Dominica Adası'nda bu yıl çocuklar için okul yaptıracağım" diyerek sözlerine nokta koydu.

Vote for little Brad who we all loved 💙... click on the link in my profile mylaureus.com

Jermain Defoe (@iamjermaindefoe)'in paylaştığı bir gönderi ()