Yıldız Golcü neden Türkiye'yi seçmediğini açıkadı

Eren Derdiyok ve Gökhan İnler İsviçre milli takımında aynı karede
Eren Derdiyok ve Gökhan İnler İsviçre milli takımında aynı karede

MKE Ankaragücü'nün tanınan forveti Eren Derdiyok neden Türkiye milli takımını seçmediğini açıkladı. Derdiyok milli takım için Türkiye'yi seçmek istediğini ancak kendisine böyle bir teklif gelmediğini ifade etti. Türkiye milli takımından teklif alamaması nedeniyle İsviçre milli takımını tercih ettiğini ifade etti.

İsviçre'nin Basel takımında başlayan profesyonel kariyerinde, Almanya'da Bayer Leverkusen ile Hoffenheim gibi önemli takımlarda forma giyen, Türkiye'de Galatasaray'la şampiyonluklar yaşayan, İsviçre Milli Takımı'nda 60 kez sahaya çıkan ve şimdi ise TFF 1. Lig'de MKE Ankaragücü'nü şampiyonluğa taşımayı hedefleyen Eren Derdiyok kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

2008 yılında ilk kez İsviçre A Milli Takımı'nın formasını giyen Eren Derdiyok, o dönem Türkiye'yi tercih etmediğinden dolayı eleştirilere uğradığını aktardı.

Yaşanan süreci anlatan Derdiyok, "Ümit Milli Takım seçmeleri için Türkiye'den bizlere yazı geldi. Seçmelere en az 20-30 oyuncu çağrıldı ve aralarından sadece 1-2 kişi seçeceklerdi. Ben de o dönem İsviçre Ümit Milli Takımı'nda 5 maçta 9 gol atmış, kendimi ispatlamışım. Tabii doğal olarak seçmeye gitmedim. A Milli Takım seviyesinde ise tercih hakkım yoktu çünkü sadece İsviçre Milli Takımı'ndan teklif vardı. Bende kabul ettim. Tercih şansım olsaydı Türk Milli Takımı için oynamak isterdim. Böyle bir seçim hakkı olmadığı için doğal olarak İsviçre Milli Takımı'na gittim" ifadelerini kullandı.