Yok artık! Daha önce böyle bir stat görmüş olamazsınız

Yok artık! Daha önce böyle bir stat görmüş olamazsınız
Yok artık! Daha önce böyle bir stat görmüş olamazsınız

Statlar, futbolun kalbinin attığı en önemli noktadır… Stat denildiğinde üç aşağı beş yukarı herkesin aklına benzer bir tablo gelir. Ancak dünyanın öyle yerlerinde, öyle statlar var ki görenlere büyük bir şok yaşatıyor.

Birçok insan için futbol olmazsa olmazdır. Takımlarını desteklemek için tribünlerin yolunu tutan taraftarlar, sahanın yeşil zeminini gördüğünde hem büyük bir heyecan yaşar hem de duygulanır.

Her taraftar için kendi takımın stadı eşsizdir. Ancak futbol aşıkları farklı statlara da gitmek ister.

Neredeyse bütün futbol aşıklarının hayalini bir ya da birkaç stat süsler…

Maracana, Nou Camp, Anfield ve adını sayamadığımız birçok futbol arenası hayallerimizde geniş yer tutar. Statlar atmosferleri, tutkulu taraftarlarının yanı sıra kapasiteleriyle de dikkat çeker. Ancak bazı statlar saydığımız bu kategorilere girmiyor.

İşte dünyanın farklı yerlerinde bulunan birbirinden ilginç statlar:

Estadio Municipal de Braga

                                    
                                    Portekiz'in köklü ekiplerinden Braga'nın maçlarını oynadığı Estadio Municipal de Braga Stadyumu, kayalıkların oyulması sonucu inşa edildi. Stadın kale arkalarında dev kayalıklar bulunuyor. UEFA'nın 'Sanat eseri' olarak adlandırdığı 30 bin kişi kapasiteli stat, 2003 yılında açıldı. 'Maden ocağı' lakaplı stat 2004 Avrupa Şampiyonası'nda da Bulgaristan-Danimarka ve Hollanda-Letonya maçlarına ev sahipliği yaptı.
Estadio Municipal de Braga Portekiz'in köklü ekiplerinden Braga'nın maçlarını oynadığı Estadio Municipal de Braga Stadyumu, kayalıkların oyulması sonucu inşa edildi. Stadın kale arkalarında dev kayalıklar bulunuyor. UEFA'nın 'Sanat eseri' olarak adlandırdığı 30 bin kişi kapasiteli stat, 2003 yılında açıldı. 'Maden ocağı' lakaplı stat 2004 Avrupa Şampiyonası'nda da Bulgaristan-Danimarka ve Hollanda-Letonya maçlarına ev sahipliği yaptı.
Eidi Stadyumu

                                    
                                    En ilginç statlardan biri de Fareo Adaları'nda bulunuyor. Dünya futbolunda çok fazla adından söz edilmeyen Fareo Adaları, daha çok Eidi Stadyumu sayesinde konuşuluyor. Çünkü bu özel stadın etrafı denizle çevrili. Bu stadı görenlerin aklına hiç kuşkusuz öncelikle “Sert bir faul sonrası, acaba futbolcular denize düşer mi?” sorusu geliyor.
Eidi Stadyumu En ilginç statlardan biri de Fareo Adaları'nda bulunuyor. Dünya futbolunda çok fazla adından söz edilmeyen Fareo Adaları, daha çok Eidi Stadyumu sayesinde konuşuluyor. Çünkü bu özel stadın etrafı denizle çevrili. Bu stadı görenlerin aklına hiç kuşkusuz öncelikle “Sert bir faul sonrası, acaba futbolcular denize düşer mi?” sorusu geliyor.
Estadi Comunal d'Andorra 

                                    
                                    Andora'nın Aixovall şehrinde bulunan stat 1800 kişi kapasitelidir. Ülkenin en büyük stadı olan Estadi Comunal d'Andorra'da Penya Encarnada d'Andorra, FC Ranger's, FC Lusitanos ekipleri maçlarını oynuyor. Ayrıca, Andorra Futbol Milli Takımı da bu ilginç statta iç saha maçlarını oynuyor.
Estadi Comunal d'Andorra Andora'nın Aixovall şehrinde bulunan stat 1800 kişi kapasitelidir. Ülkenin en büyük stadı olan Estadi Comunal d'Andorra'da Penya Encarnada d'Andorra, FC Ranger's, FC Lusitanos ekipleri maçlarını oynuyor. Ayrıca, Andorra Futbol Milli Takımı da bu ilginç statta iç saha maçlarını oynuyor.
Maria Stadyumu

                                    
                                    Singapur'da yer alan Maria Stadyumu'nda saha denizin üzerinde bulunuyor. Mimarisiyle turistlerin uğrak yeri olan stat futbol maçlarının yanı sıra ulusal etkinliklerde geçiş törenlerine de ev sahipliği yapıyor.
Maria Stadyumu Singapur'da yer alan Maria Stadyumu'nda saha denizin üzerinde bulunuyor. Mimarisiyle turistlerin uğrak yeri olan stat futbol maçlarının yanı sıra ulusal etkinliklerde geçiş törenlerine de ev sahipliği yapıyor.
Osaka Stadı

                                    
                                    32 bin kapasiteli Osaka Stadı, 1950 yılında inşa edildi. Beyzbol maçlarının oynandığı stat, 1988 yılında başka bir yere taşınınca, yetkililer ilginç bir uygulamaya gitti. Stat tribünleri korundu ancak sahanın bulunduğu alana evler inşa edildi. Böylelikle stat mahalleye dönüştürülmüş oldu.
Osaka Stadı 32 bin kapasiteli Osaka Stadı, 1950 yılında inşa edildi. Beyzbol maçlarının oynandığı stat, 1988 yılında başka bir yere taşınınca, yetkililer ilginç bir uygulamaya gitti. Stat tribünleri korundu ancak sahanın bulunduğu alana evler inşa edildi. Böylelikle stat mahalleye dönüştürülmüş oldu.
Ottmar Hitzfeld Stadyumu

                                    
                                    Almanya Milli Takımının eski oyuncularından Ottmar Hitzfeld'in adını taşıyan stat, İsviçre'nin Gspon köyünde bulunmaktadır. Avrupa'nın en yüksekte bulunan futbol sahası olma özelliğini gösteren stat, deniz seviyesinden 2000 metre yüksektedir. 2008-2014 yılları arasında İsviçre Milli Takımı'nın başında bulunan Hitzfeld, Gspon Stadı'na kendi isminin verilmesi hakkında ise daha önce “Bu benim için büyük bir onur” yorumunu yapmıştı.
Ottmar Hitzfeld Stadyumu Almanya Milli Takımının eski oyuncularından Ottmar Hitzfeld'in adını taşıyan stat, İsviçre'nin Gspon köyünde bulunmaktadır. Avrupa'nın en yüksekte bulunan futbol sahası olma özelliğini gösteren stat, deniz seviyesinden 2000 metre yüksektedir. 2008-2014 yılları arasında İsviçre Milli Takımı'nın başında bulunan Hitzfeld, Gspon Stadı'na kendi isminin verilmesi hakkında ise daha önce “Bu benim için büyük bir onur” yorumunu yapmıştı.