Youtube'dan Amerikan futboluna 14 milyar dolar!

Amerikan Ulusal Futbol Ligi
Amerikan Ulusal Futbol Ligi

YouTube, geçtiğimiz günlerde teknoloji devlerinin spor organizasyonlarının canlı yayın hakları konusunda önemli bir anlaşmaya imza attı. Sosyal medya devi, gelecek sezon için ABD Ulusal Futbol Ligi'nde (NFL) bazı maçların yayınlama haklarını 14 milyar dolar karşılığında satın aldı.

ABD Ulusal Futbol Ligi (NFL) maçlarının yayın haklarını 14 milyar dolar karşılığında satın alan Youtube, gelecek sezondan itibaren bazı maçları yayınlayacak.

NFL için geçen yıl tarihi bir TV yayın ihalesi yapılmıştı. Lig yönetimi, 2023'te başlayacak ve 11 yıl sürecek haklar için dünyanın en pahalı spor yayın hakları ihalesine imza atarak, 110 milyar dolarlık bir anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

Financial Times’a yakın bir kaynağa göre YouTube ile yapılan 14 milyar dolarlık yeni anlaşma, geçen senekine ek bir anlaşma olarak görülüyor.

2023'ten başlayarak 7 yılı kapsayan pakete göre, önümüzdeki sezondan itibaren 'Sunday Ticket' aboneliği olan kişiler, özel ayrıcalıklara sahip olacak. Servis, ABD'li taraftarların seçtiği herhangi bir maçı izlemelerine olanak tanıyor.

  • NFL komisyon üyesi Roger Goodell, anlaşmanın ligin dijital ayak izini genişletme çabasını yansıttığını ve 'geleceğe bakmanın ve yeni nesil NFL hayranları oluşturmanın bir başka örneği' olduğunu söyledi.

Disney, Paramount ve Comcast gibi geleneksel medya yayıncıları, abone çekebilmek ve olanları da elde tutmak için en popüler spor etkinliklerinin haklarını uzun süredir satın alıyordu.

  • Apple, Amazon ve Meta, son yıllarda NFL'den İngiltere Premier Ligi’ne kadar yayın hakları için milyarlarca dolar ödedi.