Yüreğiyle oynayan ‘Adam’

Portekiz, ev sahibi Fransa’yı maçın uzatma dakikalarında attığı golle mağlup etti ve EURO 2016’nın şampiyonu oldu. Maçın önüne ise Cristiano Ronaldo’nun hırsı ve gözyaşları geçti.



Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2016'da mutlu sona Portekiz ulaştı. Finalde Fransa ile karşılaşan Portekiz 109. dakikada Eder'in attığı golle kupaya uzandı. Ancak kupa finaline Cristiano Ronaldo damga vurdu.

En iyi üçüncü
F Grubunda yer alan Portekiz, çıktığı üç maçtan da beraberlikle ayrıldı. Grubu 3 puanla Macaristan ve İzlanda'nın arkasından üçüncülük koltuğunda tamamlayan Portekiz, en iyi üçüncüler arasına girerek bir üst tura çıktı.
En iyi üçüncü F Grubunda yer alan Portekiz, çıktığı üç maçtan da beraberlikle ayrıldı. Grubu 3 puanla Macaristan ve İzlanda'nın arkasından üçüncülük koltuğunda tamamlayan Portekiz, en iyi üçüncüler arasına girerek bir üst tura çıktı.
Quaresma uçurdu
Son 16 Turu'nda Hırvatistan ile karşı karşıya gelen Portekiz maçın normal süresini 0-0 tamamladı. Karşılaşmanın 117. dakikasında Beşiktaşlı Quaresma attığı golle takımını çeyrek finale taşıdı.
Quaresma uçurdu Son 16 Turu'nda Hırvatistan ile karşı karşıya gelen Portekiz maçın normal süresini 0-0 tamamladı. Karşılaşmanın 117. dakikasında Beşiktaşlı Quaresma attığı golle takımını çeyrek finale taşıdı.
Gelenek bozulmadı
Çeyrek finalde ise Portekiz'in rakibi Polonya oldu. Çeyrek finalde de gelenek bozulmadı ve mücadelenin normal süresi 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Karşılaşma penaltılara kaldı ve karşılaşmayı Portekiz 6-4 kazandı.
Gelenek bozulmadı Çeyrek finalde ise Portekiz'in rakibi Polonya oldu. Çeyrek finalde de gelenek bozulmadı ve mücadelenin normal süresi 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Karşılaşma penaltılara kaldı ve karşılaşmayı Portekiz 6-4 kazandı.
Galler’i mağlup etti
Portekiz, yarı finalde bu kez turnuvanın sürpriz ekibi Galler ile eşleşti. Portekiz yalnızca bu maçı 90 dakika içinde attığı 2 golle kazandı ve finale yükseldi.
Galler’i mağlup etti Portekiz, yarı finalde bu kez turnuvanın sürpriz ekibi Galler ile eşleşti. Portekiz yalnızca bu maçı 90 dakika içinde attığı 2 golle kazandı ve finale yükseldi.
Ev sahibi ile eşleşti
Portekiz, ev sahibi Fransa ile finalde eşleşti.
Ev sahibi ile eşleşti Portekiz, ev sahibi Fransa ile finalde eşleşti.
9. dakikada sakatlandı
Mücadelenin 9. dakikasında Dimitri Payet'nin müdahalesinin ardından yerde kalan Ronaldo sakatlandı.
9. dakikada sakatlandı Mücadelenin 9. dakikasında Dimitri Payet'nin müdahalesinin ardından yerde kalan Ronaldo sakatlandı.
Kendini zorladı
Tedavisinin ardından sahaya dönen Ronaldo, 17. dakikada bir kez daha yerde kaldı.
Kendini zorladı Tedavisinin ardından sahaya dönen Ronaldo, 17. dakikada bir kez daha yerde kaldı.
Gözyaşlarını tutamadı
Bir kez daha sahaya dönen yıldız oyuncu 25. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ronaldo sahayı terk ederken gözyaşlarına hakim olamadı.
Gözyaşlarını tutamadı Bir kez daha sahaya dönen yıldız oyuncu 25. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ronaldo sahayı terk ederken gözyaşlarına hakim olamadı.
Gözüne güve kondu
Ronaldo'nun sakatlık yaşadığı sırada gözüne güve konması ise futbolseverlerin maçın ardından en çok konuştuğu konular arasında yer aldı.
Gözüne güve kondu Ronaldo'nun sakatlık yaşadığı sırada gözüne güve konması ise futbolseverlerin maçın ardından en çok konuştuğu konular arasında yer aldı.
0-0 sona erdi
Karşılaşmanın normal süresi bir Portekiz klasiği şeklinde tamamlandı. Maçın 90 dakikası 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.
0-0 sona erdi Karşılaşmanın normal süresi bir Portekiz klasiği şeklinde tamamlandı. Maçın 90 dakikası 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.
Yerinde duramadı
Oyundan çıktıktan sonra Ronaldo'nun saha kenarından sürekli olarak arkadaşlarına taktik vermesi ve onları motive etmesi dikkatlerden kaçmadı.
Yerinde duramadı Oyundan çıktıktan sonra Ronaldo'nun saha kenarından sürekli olarak arkadaşlarına taktik vermesi ve onları motive etmesi dikkatlerden kaçmadı.
Hocasını itti
Yetenekli futbolcu, hatta bir ara Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Fernando Santos'u yedek kulübesine doğru itti. Bir kesim, Ronaldo'nun bu davranışıyla teknik direktör Santos'un otoritesini çiğnediğini savundu.
Hocasını itti Yetenekli futbolcu, hatta bir ara Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Fernando Santos'u yedek kulübesine doğru itti. Bir kesim, Ronaldo'nun bu davranışıyla teknik direktör Santos'un otoritesini çiğnediğini savundu.
Teknik alan ihlali
Ronaldo öyle kendinden geçti ki takım arkadaşlarına taktik verirken, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Deschamps'ın teknik alanına girdi.
Teknik alan ihlali Ronaldo öyle kendinden geçti ki takım arkadaşlarına taktik verirken, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Deschamps'ın teknik alanına girdi.
Kupayı bırakmadı
Golün ardından büyük sevinç yaşayan Ronaldo, kutlamalar sırasında ise kupayı kimselere bırakmadı.
Kupayı bırakmadı Golün ardından büyük sevinç yaşayan Ronaldo, kutlamalar sırasında ise kupayı kimselere bırakmadı.
Messi de ağlamıştı
Ronaldo gibi Messi'de Copa Amerika finalinde Şili'ye karşı kaçırdığı penaltının ardından gözyaşlarını tutamamıştı. Messi, Arjantin'in şampiyonluğu kaçırmasının ardından milli takımı bıraktığını açıklamıştı.
Messi de ağlamıştı Ronaldo gibi Messi'de Copa Amerika finalinde Şili'ye karşı kaçırdığı penaltının ardından gözyaşlarını tutamamıştı. Messi, Arjantin'in şampiyonluğu kaçırmasının ardından milli takımı bıraktığını açıklamıştı.
Hırsları takdire şayan
Dünyanın en çok kazanan ve en popüler futbolcularından olan Messi ile Ronaldo'nun bu hırsı ayakta alkışlanacak türden.
Hırsları takdire şayan Dünyanın en çok kazanan ve en popüler futbolcularından olan Messi ile Ronaldo'nun bu hırsı ayakta alkışlanacak türden.
Bizimkiler nerede?
Söz konusu iki futbolcu, takımlarının başarıları için adeta yürekleriyle oynuyor. Ancak aynı durum ne yazık ki A Milli Takımımız için geçerli değil.
Bizimkiler nerede? Söz konusu iki futbolcu, takımlarının başarıları için adeta yürekleriyle oynuyor. Ancak aynı durum ne yazık ki A Milli Takımımız için geçerli değil.
Hayaller kısa sürdü
Turnuvaya son derece isteksiz başlayan ay-yıldızlılarımız, gruptan dahi çıkamadı.
Hayaller kısa sürdü Turnuvaya son derece isteksiz başlayan ay-yıldızlılarımız, gruptan dahi çıkamadı.