Yusuf Demir, Galatasaray'da!

Yusuf Demir
Yusuf Demir

Galatasaray transferde hareketli saatler geçiriyor. Mauro Icardi'yi bu gece İstanbul'a getirecek sarı kırmızılılar, geçen sezonun ilk yarısında Barcelona'da kiralık forma giyen Yusuf Demir'i kadrosuna kattı. 19 yaşındaki futbolcu da bu gece İstanbul'da olacak. Peki Türk asıllı Avusturyalı futbolcu yerli statüsünde mi oynayacak yabancı statüsünde mi?

Galatasaray, Rapid Wien'in Türk asıllı Avusturyalı futbolcusu Yusuf Demir'i kadrosuna kattı. 19 yaşındaki futbolcu bu gece İstanbul'da olacak.

  • Yusuf Demir, bonservisiyle birlikte Galatasaray'a gelecek. Sarı kırmızılılar bu transfer için Rapid Wien'e 6 milyon euro ödeyecek.

Geçen sezon Barcelona'da oynadı

Asıl mevkii sağ kanat olan Yusuf Demir, sol kanat ve forvet arkasında da oynayabiliyor.

Genç futbolcu, geçen sezonun ilk yarısında dünya devi Barcelona'da kiralık olarak forma giydi. Yusuf, Barcelona formasıyla toplam 9 maça çıkarken skor katkısı veremedi. Rapid Wien'e döndükten sonra 14 maça çıkan Yusuf Demir, 1 gol kaydetti.

Yusuf Demir yerli statüsünde mi oynayacak, yabancı statüsünde mi?

Türk asıllı Avusturyalı olan Yusuf Demir, milli takım tercihini geçen sezon Avusturya'dan yana kullandı. Alt yaş kategorilerinde de Avusturya Milli Takımı formasını giyen genç futbolcu, A takımla ise 4 maça çıktı.

  • TFF, 2015-16 sezonunda 14 yabancı kuralını devreye soktu. Alınan karara göre, kural değişikliğinden sonra milli takım tercihini başka bir ülkeden yana kullanan Türk asıllı futbolcular yabancı statüsünde sayılıyor. Yusuf Demir, milli takım tercihini geçen sene yaptığı için Türkiye'de yabancı statüsünde forma giyecek.